Helyi sport

2024.09.06. 13:23

Paralimpia: egymás mögött végeztek a Biacsi-testvérek a paralimpián

Csalódottan értékeltek a Biacsi-testvérek a versenyüket követően. Az 1500 méteres futásban Ilona hetedik, Bernadett pedig nyolcadik helyen végzett a paralimpián.

Biacsi Ilona hetedik, testvére, Bernadett nyolcadik lett.

Fotó: Magyar Atlétikai Szövetség

A tanulásban akadályozott szegedi ikerpár, Biacsi Ilona és Bernadett az 1500 méteres síkfutás döntőjében állt rajthoz a Stade de France-ban. A testvérpár tagjai közül Ilona büszkélkedhet a jobb eredményekkel, nyolc éve, Rióban ezüstérmes volt a paralimpián, négyszer pedig – az idén is – harmadikként ért célba a vb-n.

Ezúttal egyikük sem tudott beleszólni a dobogós helyek sorsába, hamar leszakadtak az élbolytól, Ilona a hetedik, Bernadett pedig a nyolcadik helyen ért célba.

Nem erre számítottam, más eredményért jöttem ide – mondta csalódottan az MTI-nek Biacsi Ilona. – Nem tudom, mi történt, pedig nagyon jó volt a közönség. Nagy iramot mentünk az elején, aztán nyolcszáznál mintha elfogytam volna. Ők rátettek még egy lapáttal, én pedig nem tudtam.

A számot – sorozatban negyedszer – a világcsúcstartó lengyel Barbara Bieganowska-Zajac nyerte.

Női T20, 1500 m
1. Barbara Bieganowska-Zajac (Lengyelország) 4:26.06 p
2. Ljudmila Danilina (Ukrajna) 4:28.40
3. Antonia Keyla da Silva Barros (Brazília) 4:29.40
...
7. BIACSI ILONA 4:54.41
8. BIACSI BERNADETT 5:00.12

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában