Helyi sport

2024.09.05. 12:32

Major Endre: felejthetetlen ez a paralimpia

Az ATSK Szeged játékosa bronzérmet szerzett a párizsi ötkarikás játékokon, és úgy érzi, amíg van motivációja, folytatja a játékot. Major Endre értékelt a paralimpiai bronzérmet követően.

Vajgely Pál

Major Endre bronzérmet nyert a párizsi paralimpián.

Fotó: Szabó Miklós

Nagyon jó mérkőzés volt, végre volt valami izgalom, nagyon élveztem – mondta mosolyogva a vegyes zónában Major Endre a brit Robert Davies elleni mérkőzést követően. Az elődöntőben óriási csatát vívott a tavalyi Eb-döntőben legyőzött ellenfelével az ATSK Szeged játékosa, de az első két szett döntőnek bizonyult, így Davies jutott be a döntőbe, Major pedig megszerezte pályafutása első paralimpiai érmét.

Major Endre
Major Endre karrierje legnagyobb sikerét érte el Párizsban.
Fotó: Szabó Miklós

Két stílus találkozott. Ő erősebb, nagyobbakat pörget, én pedig ilyenkor teljesen védekezésre vagyok kényszerítve. Ha visszaadok neki labdát, akkor ő megöli. Nem tudok olyan erősen ütni, mint ő, ezért beejtésekkel igyekeztem megoldani a labdameneteket. Viszont hatalmas csavarásokat tesz bele, ezért az első két szettben nem is tudtam mit kezdeni a labdáival, utána kezdtem ráérezni, de ez már kevés és késő volt. Érezhető volt, hogy nagyon felkészült ellenem. Jobb volt, gratulálok neki! – tette hozzá.

Major Endre: amíg van motivációm, csinálom

A körülményekkel, a hatalmas szurkolással kapcsolatban az újdonsült paralimpiai bronzérmes azt mondta, ilyenben még nem volt részük soha.

Olyan atmoszférát teremtett a párizsi közönség, amilyet még nem éltem át soha. Nyilván szokatlan volt, de én ezt is nagyon pozitívra értékelem, hogy kijöttek és szurkoltak nekünk. Nagyon örülök ennek a bronzéremnek. Minden szempontból az első helyen van a pályafutásomban ez a paralimpia, lett egy érmem, a hangulat, a helyiek lelkesedése pedig felejthetetlen – vallotta be Major Endre.

A játékos harmadszor szerepelt paralimpián, a folytatással kapcsolatban azonban még nem döntött, ahogy fogalmazott:

Amíg érzem, hogy van motivációm, addig csinálom – zárta Major Endre, aki a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, egy-egy arany és ezüst után az első bronzot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában