Mindhárom szegedi harcos nagyot küzdött

2024.09.04. 11:56

Érmes vb-szereplés

A szegedi Combat "D" SC három versenyzőt indított a Budapesten megrendezett utánpótlás kick-box világbajnokságon, és közülük Kiss Levente elcsípett egy harmadik helyet.

Kiss Levente érmet nyert a budapesti vb-n.

Fotó: Combat "D" SC

A hatnapos versenyen rekordlétszámot jelentő 68 ország 2200 fiatalja indult a sportág hét szakágának (pointfighting, light-contact, kick-light, formagyakorlat, full-contact, low-kick és K1) versenyszámaiban, ahol több korosztályban (gyermek, kadet és junior) mérték össze tudásukat a 19 éven aluli fiatalok.

A hazai rendezésű világversenyen összességében 25 világbajnoki címet szereztek a magyar fiatalok, hazánk ezzel a második helyen végzett az éremtáblázaton. A Magyar Kick-box Szakszövetség elnöke elégedettségét fejezte ki mind a vb megrendezése, mind pedig a magyarok eredményei kapcsán.

A magyarok összességében 25 első, 28 második és 40 harmadik helyet szereztek, ezzel a nemzetek közötti éremtáblázaton Magyarország Nagy-Britannia mögött és Kazahsztán előtt a második helyen végzett.

A szegedi Combat "D" SC mindhárom nevezett versenyzője nagyon becsülettel küzdött és szikrázóan kemény csatákat vívott a népes és erős mezőnyben. Mindhárman elértek egy-egy ötödik helyet, míg Kiss Levente a dobogó harmadik fokára is felállhatott.

A szegediek eredményei, kadettek, fiúk, kick-light, –47 kg: 5. Dombi Levente. Juniorok, light-contact, –57 kg: 3. Kiss Levente, kick-light, –57 kg: 5. Kiss Levente. Juniorok, light-contact, –79 kg: 5. Bogos Botond.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában