Kupahétvégére készülnek

2 órája

Új vezetőedző a Valdor Szentes női vízilabdacsapatánál

Alaposan átalakulva várják a nyitányt a BENU Magyar Kupában a csongrád-csanádi női vízilabdacsapatok. Átigazolások során is bővelkedtek, a Szegedi VE hét, a Valdor Szentes pedig négy játékost igazolt a nyáron, miközben hatan, illetve nyolcan távoztak.

Becsei Dávid

Pap Mirtil (a labdával) és a Szeged itthon játszhat a Magyar Kupában.

Fotó: Karnok Csaba

Új vezetőedzővel vág neki a 2024–2025-ös idénynek a Valdor Szentes OB I.-es női vízilabdacsapata. Matajsz Márk a Ferencváros trénere lett, a Kurca-parti együttesnél a leány utánpótlásból kiemelt ifj. Tóth Gyula vette át az irányítást. Matajsz Janka édesapjával a Ferencvároshoz szerződött, Bíró Borbála és Tyukász Anna külföldi tanulmányok miatt távozott, Dobos Jázmin pedig egyetemi tanulmányai miatt szünetelteti a vízilabdázást. Varga Nóra Szegeden, Horváth Zsófia és Horváth Luca pedig Egerben folytatja a pályafutását. Az átigazolások során érkezők oldalát erősíti Zöld Tamara (III. kerületi TVE), Molnár Daniella (Győr), Lengyel Dorka és Obrecz-Nagy Júlia (mindketten FTC utánpótlás), valamint néhány hónapig Ujvári Lili, aki a szentesi utánpótlásban nevelkedett, majd az Egyesült Államokban tanult öt éven át. Az elmúlt két szezonban a BVSC-ben pólózott, a tavasz során Ausztráliába igazol.

Átigazolások, Szegedi VE, Valdor Szentes
A nyári átigazolások a Szentest sem kímélték, már nem Matajsz Márk (guggol) a vezetőedző. Nagy lehetőséget kapott a Ferencvárosnál.
Fotó: Karnok Csaba

– A munkánk gyümölcse biztos, hogy a szezon második felében mutatkozik majd meg. Rengeteg saját nevelésű játékosunk van, így nálunk a felnőtt csapatban is képzésalapúak az edzések, ami még úszástechnikai is lehet. Ami a kupaküzdelmeket illeti, szakmai oldalról nincs elvárásunk, tét nélkül játszhatunk, de a csapatom minden meccset meg akar nyerni – jelentette ki ifj. Tóth Gyula.

Átigazolások Szegedről

Alaposan kicserélődött a Szegedi VE női vízilabdacsapata is. Szabó Krisztina és Miklós Dóra abbahagyta az aktív játékot, Gémes Alexának gyermeke született, míg Gálicz Zsófia, Hasznos Nóra máshol folytatja, Bereczki Luca pedig a BVSC-nél kapott szerződést. Bódi Fruzsinát az Egertől igazolta le a Szeged, Németh Veronika Tatabányáról, Tóth Rebeka a BVSC-től, Varga Nóra Szentesről, Bíró Lola pedig Ceglédről teszi át a székhelyét. Szabó Júlia visszatér az FTC-ből, míg a zöld-fehérektől érkezik Szőke Sára, aki itt debütálhat majd a felnőtt OB I.-ben.

– Erősödött a keretünk, de a sok új játékos miatt rengeteg meló vár még ránk, hogy mindenkit beépítsünk és megtaláljuk a helyét. Éppen emiatt a kupahétvége is a felkészülésünk részét képezi, de szeretnénk továbbjutni, ugyanakkor ezzel nem szeretnék terhet pakolni a játékosaimra – magyarázta Szabó Tamás, a szegediek trénere.

BENU Magyar Kupa, A csoport (helyszín: Budapest, III. ker. TVE uszoda), szombat, 11 óra: III. ker. TVE–Valdor Szentes. 16 óra: Valdor Szentes–Tatabánya. 18 óra: Tatabánya–III. ker. TVE. B csoport (helyszín: Szeged, Tiszavirág Sportuszoda), szombat, 11 óra: KSI–BVSC. 13.30: Szegedi VE–KSI. 18.30: BVSC–Szegedi VE.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában