Helyi sport

2024.08.23. 14:26

Magyar kupa: a Tiszaszigettől bravúr kell, a HFC igazolná a papírformát

Jön a labdarúgó Mol magyar kupa második fordulója, amelyben két Csongrád-Csanád vármegyei csapat lép pályára. Szombaton a Tiszasziget egy magasabb osztálybeli ellenfelet fogad, míg a Hódmezővásárhelyi FC vasárnap a Mezőmegyer ellenfele lesz a magyar kupa következő fordulójában.

Vajgely Pál

A HFC a múlt héten vereséget szenvedett a Tiszasziget ellenfelétől.

Fotó: Karnok Csaba

Két Csongrád-Csanád vármegyei csapat vette sikerrel a Mol magyar kupa első fordulóját. A sorozat a hétvégén folytatódik, szombaton 16.30-tól a vármegyei I. osztályban szereplő Tiszasziget az NB III.-as ESMTK-t látja vendégül. A harmadosztályú fővárosi gárda múlt vasárnap Szegeden játszott a Hódmezővásárhelyi FC ideiglenes otthonában, és távozott győztesen. A kupában a Dabas idegenbeli legyőzésével kezdett, míg a szigetiek Kalocsán aratott sikerükkel jutottak el idáig. 

magyar kupa Tiszasziget
A tiszaszigeti szurkolók magyar kupa-mérkőzésen szoríthatnak a csapatnak szombaton.
Fotó: Karnok Csaba

A hangulatra nem lehet panasz, és kellemes helyzetben vagyok, mert minden kerettag rendelkezésemre áll. Örültünk volna egy kevésbé erős ellenfélnek. Személyesen tekintettem meg az ESMTK legutóbbi mérkőzését Szegeden, a letámadásos taktikájuk ült a Vásárhely ellen. Próbálunk készülni erre, ahogy telik az idő a mérkőzésen, annál jobb helyzetbe kerülhetünk. Tudjuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de ahogy az örök igazság is mondja, egy meccsen bármi lehet. Mondtam a srácoknak, maximális koncentráció kell, és lehet, az sem lesz elég, de mindent megteszünk a bravúrért, már csak azért is, mert a következő körben nagyobb ellenfél érkezhetne hozzánk – mondta Bány Tamás, a Tiszasziget edzője.

Magyar kupa: Mezőmegyeren javíthat a HFC

Papíron az egyik legkönnyebb ellenfelet kapta a Hódmezővásárhelyi FC, amely a Békés vármegyei II. osztályú Mezőmegyer vendége lesz vasárnap 16 órától. A vásárhelyiek ellenfele a Lajosmizsét búcsúztatta az előző fordulóban, a bajnokságban pedig egy szabadkígyósi vereséggel kezdett. Az esélyek a HFC mellett szólnak, és a vásárhelyiek nem is szeretnék, ha kérdéses lenne továbbjutásuk.

Magabiztos szeretnénk abszolválni a feladatot, de persze egy kupameccsnek mindig van egy különleges milliője. A legfontosabb, hogy a saját játékunkat játsszuk, és minél hamarabb eldöntsük a párharcot. Vannak ilyen periódusok egy csapat életében, mint amiben most mi vagyunk, szükségünk van egy kis önbizalomra – utalt arra Antal Krisztián, a HFC edzője, hogy csapata az NB III. Dél-keleti csoportjában négy meccs után még nyeretlen. 

A kupa következő fordulójában egyébként már megszűnik a területi elv, így az ország bármely szegletéből kaphatnak ellenfelet a továbbjutók, és becsatlakoznak az NB II.-es és NB I.-es csapatok is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában