Helyi sport

2024.08.08. 13:49

Magyar kupa: megvan a Tiszasziget és a HFC ellenfele

Ismertté vált a két Csongrád-Csanád vármegyei csapat ellenfele. Megtartották a Mol magyar kupa második fordulós párosításainak sorsolását.

Sorsoltak a Mol Magyar kupa következő fordulójára.

Fotó: Szabó Miklós

Két Csongrád-Csanád vármegyei csapatnak sikerült a továbbjutás a Mol magyar kupa első fordulójából. Az Algyő, az SZVSE és a Sándorfalva búcsúzott, a Tiszasziget és a Hódmezővásárhelyi FC viszont sikerrel vette az első kört, így ők ketten várhatták a csütörtöki sorsolást. A versenykiírás értelmében a második fordulóban is a területi elv érvényesült, azaz továbbra is a Dél-keleti csoportba besorolt csapatok közül kaphatott ellenfelet a két csapat.

Magyar Kupa Tiszasziget
Nagy győzelmet szerzett a Magyar kupa előző fordulójában a Tiszasziget, most NB III.-as ellenfelet fogadhatnak.
Fotó: Kiss Jázmin

Mondhatni Fortuna kedves volt a Hódmezővásárhelyi FC-vel, hiszen a Békés vármegyei II. osztályban szereplő Mezőmegyert kapta ellenfélként a HFC. A Mezőmegyer az első fordulóban a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályú Lajosmizse ellen nyert hazai pályán 4–2-re, így jutott el a következő fordulóba.

A Tiszasziget viszont magasabb osztálybeli ellenféllel játszik, igaz, előzetesen a 17 lehetséges ellenfélből 10 is a harmadosztályban szerepel. Végül az ESMTK-t sorsolták a szigetiek mellé, a pesterzsébetiek a Dabas elleni idegenbeli győzelemmel abszolválták az első fordulót.

A hivatalos játéknap augusztus 24-25., de a pontos időpontok később alakulnak ki. A továbbjutás ezúttal is egy mérkőzésen dől majd el, amennyiben döntetlent hozna a 90 perc, akkor hosszabbítás, majd büntetőrúgások követeznek. A Mol magyar kupa harmadik fordulójától már bármely területről kaphatnak ellenfelet a csapatok, és a sorozatba bekapcsolódnak az NB I.-es és NB II.-es csapatok, így a Szeged-Csanád Grosics Akadémia is.

Mol magyar kupa, 2. forduló (augusztus 24-25.)

Tiszasziget–ESMTK (NB III.).
Mezőmegyer SE (Békés II.)–Hódmezővásárhelyi FC

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában