Helyi sport

2024.08.24. 10:04

Nem sikerült a továbbjutás Jáhni Zsófiáéknak a bécsi 3×3-as Eb-n

Egy utolsó másodperces kosár okozta Jáhni Zsófiáék vereségét a bécsi Eb első meccsén. Később a címvédő ellen nem sikerült a bravúr a magyar női 3×3-as kosárlabda válogatott számára, amely így búcsúzott az Eb-től.

Nem sikerült a továbbjutás Jáhni Zsófiáék számára.

Fotó: FIBA

Bécsben rendezik a női 3×3-as kosárlabda Európa-bajnokságot, a 12 résztvevő csapatot 4 darab, hármas csoportba sorsolták, ahonnan az első kettő jut tovább az egyenes kieséses szakaszba. A magyar csapat Lettország és a címvédő Hollandia mellé került a D csoportba. A válogatott tagja a szegedi Jáhni Zsófia, mellette Szabó Fanni, Tóth Orsolya és Wentzel Nóra alkotja a magyar válogatottat.

3×3 Eb
Jáhni Zsófia 3×3-as Eb-n szerepelhetett a magyar válogatottal.
Fotó: FIBA Basketball

A magyar csapat a lettek ellen kezdte a tornát, és 2-2 után szinte végig hátrányban volt, a baltiak négy ponttal is elhúztak (10-14). Hét másodperccel a vége előtt azonban legjobbja, Tóth hetedik pontjával a magyar csapat utolérte őket (14-14). A slusszpoén azonban még hátravolt, mivel Ketija Vihmane a dudaszó előtt, szinte vaktában elengedett egy duplát, a labda pedig a gyűrűbe hullott, így végül az ellenfél ünnepelhetett.

Földi Attila szövetségi kapitány csapata a májusi, debreceni selejtezőben - egy szintén utolsó másodperces duplával - lemaradt a párizsi olimpiáról, abból a keretből csak Szabó Fanni van jelen a bécsi Eb-n.

A nap második mérkőzésén a címvédő Hollandia következett. A mérkőzést a rivális kezdte jobban, a magyarok támadásban és védekezésben is sokat hibáztak, így a hollandok három perc után 6-2-re vezettek. Ekkor nagyon simának tűnt a mérkőzés, a folytatásra azonban feljavultak Szabó Fanniék, a korábbinál agresszívabban védekeztek, támadásban pedig ziccerben és távolról is pontosabban dobtak, így pedig két és fél perccel a vége előtt 9-9-nél utolérték Hollandiát. A magyarok lendülete azonban ezek után megtorpant, a végjátékban a címvédő volt a pontosabb, gyorsan négy ponttal ellépett és végül 16-13-ra győzött.

A magyarok két vereséggel harmadikok lettek a D csoportban, a trióból az első két helyezett jutott tovább a szombati negyeddöntőbe.

Jáhni Zsófia a lettek ellen 3 pontot és hat lepattanót szerzett, míg a hollandok ellen 3 pontig és 3 lepattanóig jutott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában