A Szeged-Csanád GA korosztályai is dolgoznak már

2024.07.24. 09:31

Utánpótlás: elkezdték a felkészülést

A Szeged-Csanád GA utánpótlásában is elkezdődött a felkészülés, minden korosztálynál megkezdődött a munka.

A szegedi fiatalok különböző helyszíneken edzenek.

A felnőttek után a fiataloknak is véget ért a nyári szünet, elkezdődött a munka az őszi szezonra. A Szeged-Csanád GA különböző korosztályai javában futják a kilométereket, a játékosok erősítik a testüket, készülnek a bajnoki feladatokra.

– A múlt héten egyéni felmérésekkel indítottuk a felkészülést. Az elsődleges feladatunk az volt, hogy valamennyi korosztálynál kialakítsuk az edzői stábokat és az átadás-átvételt véghez vigyük. A játékosok egyéni edzésterv alapján készültek a szünetben. Ezen a héten már minden korcsoportban megkezdődtek a közös edzések. Több próbajátékos is részt vesz a tréningeken, természetesen az ő teljesítményüket is folyamatosan elemezzük. Nagy hangsúlyt fektetünk játékosaink egyéni fejlesztésére és ezzel párhuzamosan csapataink szervezettségének növelésére – nyilatkozta Makra Zsolt, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia utánpótlás szakmai vezetője.

Az utánpótlás-sorozatok nagy része szeptemberben kezdődik, így a fiataloknak van idejük a felkészülésre.

Az NB II.-es felnőttcsapat viszont már a hétvégén startol a bajnokságban: az újonc Tatabánya vendégeként 19 órától lépnek pályára Michael Boris tanítványai. A csapat hat új játékost igazolt, többnyire fiatalokat (Kurdics Levente, Pejovics Danilo, Mohos Barnabás, Pruska Dániel, Takács-Földes Olivér, Varga György Balázs), lejátszott több felkészülési mérkőzést is, így például vezetés után 2–1-re kapott ki a Szegeden edzőtáborzott török bajnoki harmadik Trabzonsportól, ugyanilyen különbséggel az NB I.-es Kecskeméttől, míg a Martfűt (8–0), a HFC-t (6–0), a Tiszakécskét (2–0) és a szerb első osztályú Tekstilac Odzacit (2–1) legyőzte.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában