Helyi sport

2024.07.30. 14:57

Dobó Zsombor 60 méter fölé jutott, öt SZVSE-arany Szolnokon

Imre Petra két távon is győzött, Kovács Árpád is bajnok lett a Szolnokon megrendezett U23-as és U20-as országos bajnokságon. Az SZVSE atlétái hat érmet szereztek.

Dobó Zsombor új egyéni legjobbal nyert Szolnokon.

Fotó: Zsigmond László, MASZ

A szolnoki, Véső úti sporttelep adott otthont az U20-as és az U23-as atlétikai országos bajnokságnak. Az U20-asok számára augusztus 27. és 31. között a perui fővárosban, Limában rendeznek világbajnokságot, így a 2005-ben, valamint 2006-ban született ígéretek szereplését kiemelt figyelem kísérte.

SZVSE
Az SZVSE küldöttségéből Kovács Árpád is bajnoki címet szerzett Szolnokon. 
Fotó: Zsigmond László, MASZ

Az SZVSE atlétái összesen öt bajnoki címet szereztek a hétvége folyamán. Az U23-asoknál diszkoszvetésben Péter-Szabó Sára szezonbeli legjobbjával (45.88 méter) nyert, míg ugyanitt Vizslár Gvendolin Anna negyedik lett. A két lány súlylökésben is versenyzett, ott Sára ötödik, Anna pedig hetedik lett, míg a fiúknál Tóth Gergő ugyanebben a két számban nyolcadik és kilencedik lett.

Az U20-asoknál 400 méter síkfutásban Kovács Árpád szerzett aranyérmet. Imre Viktor itt 12., 800 méteren pedig 10. lett. Diszkoszvetésben Dobó Zsombor hatvan méter fölé jutott, és új egyéni rekorddal (60.25 méter) nyerte meg az ob-t. 

Imre Petra két bajnoki címet is szerzett, miután 1500 méteres síkfutásban új egyéni rekorddal (4:45.12) nyert, és 5000 méteren is a legjobbnak bizonyult.

Női súlylökésben szerzett még egy érmet a szegedi klub Szanda-Nagy Mirtillnek köszönhetően, aki harmadik lett, míg klubtársa, Fehér Brigitta Szilvia ötödikként zárt. Ők ketten diszkoszvetésben is indultak, ott ötödik és kilencedik helyezést értek el, valamint Fehér Brigitta Szilvia kalapácsvetésben lett hatodik a szolnoki eseményen. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában