Szezonrajt

2024.07.26. 07:00

Tizenegy Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgóval kezdődik az NB I.

Ma két mérkőzéssel megkezdődik a labdarúgó NB I. 2024-25-ös idénye. Az új szezon favoritja ezúttal is a Ferencváros, a Kecskemétben és az MTK Budapestben is három-három, Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó szerepelhet idén.

Vajgely Pál

Nagy Zsomborék meccse nyitja az NB I. új szezonját.

Fotó: Földi Imre

68 nap elteltével újra mérkőzést rendeznek a labdarúgó NB I.-ben. Az előző szezon mezőnyéhez képest a Kisvárda és a Mezőkövesd búcsúzott, míg a Nyíregyháza és az ETO FC Győr feljutott. A rendszer viszont változatlan, a 12 csapat háromszor játszik egymás ellen, így 33 forduló vár a csapatokra. A szezon nyitómérkőzésén pályára lép a holtversenyben a legtöbb Csongrád-Csanád vármegyei játékost felvonultató MTK Budapest.

Csongrád-Csanád vármegye, NB I.-es játékosok
Szélpál Norbert (fehérben) tavaly ezüstöt nyert a bajnokságban, továbbra is egyike a Csongrád-Csanád vármegyei NB I.-es játékosoknak.
Fotó: Szabó Miklós

A fővárosi kék-fehérek Zalaegerszegen kezdik az idényt, a csapat keretében pedig három szegedi, Nagy Zsombor, Horváth Artúr és Molnár Ádin kaphat szerepet, utóbbi nemrég írta alá új szerződését az MTK-val.

Szombaton játszik majd a szintén három vármegyei játékost foglalkoztató Kecskemét. A hírös városiaknál a szegedi Vágó Levente mellett a kisteleki Zsótér Donát léphet pályára, míg a szegedi Papp Milánt a nyáron igazolták le a Kazinbarcikától. A kecskemétiek ellenfele a Fehérvár FC lesz, amelynek keretében a szegedi kapust, Veszelinov Dánielt találhatjuk meg. 

Új belépő lehet az NB I.-ben Babós Levente, a 20 éves szegedi védő az előző szezonban az NB II.-es Csákvárban játszott kölcsönben a Puskás Akadémiától, innen igazolta le az Újpest. A szombati játéknapon a csütörtökön még nemzetközi kupamérkőzésen szereplő Paksi FC is bemutatkozhat, a paksiaknál a szegedi Szélpál Norbert távozásáról ugyan felmerültek sajtóhírek, ám ötödik teljes szezonját kezdheti meg a tavalyi ezüstérmesnél. 

Várni kell viszont Batik Bence bemutatkozására új csapatában. A szegedi védő a nyáron klubot váltott, és a Puskás Akadémiától a Debrecenhez igazolt. A hajdúságiak első mérkőzését a Ferencváros ellen azonban a Campus fesztivál miatt elhalasztották, így a Debrecen majd jövő pénteken, a Győr otthonában kezdi meg az idényt. A DVSC keretében ott van a 17 éves makói kapus, Engedi Márk is.   

Mivel az átigazolási időszak augusztus 31-ig tart, így a vármegyei NB I.-es játékosok száma akár változhat is a szezon közben. 

Az 1. forduló programja, ma, 18 óra: Zalaegerszeg–MTK Budapest. 20.15: Nyíregyháza–ETO FC Győr. Vasárnap, 18.50: Újpest–Puskás Akadémia, Diósgyőr–Paksi FC, Kecskeméti TE–Fehérvár FC. A Debrecen–Ferencváros mérkőzést december 4-re halasztották. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában