Aktívan tölti a szünetet

2024.06.18. 13:55

A Pick Szeged játékosát strandkézilabda tornán választották meg MVP-nek

A szezon végeztével sem vonult pihenőre az OTP Bank-Pick Szeged kézilabdázója. Miguel Martins gyermekkori hobbijának, a strandkézilabdának hódolt a franciaországi Lacanauban a European Beach Handball Touron. Csapatával az ötödik helyen végzett, őt pedig megválasztották a torna legértékesebb játékosának (MVP).

Becsei Dávid

A torna legértékesebb játékosának választották meg a portugál Miguel Martinst.

Forrás: eurohandball.com

A strandkézilabda iránti hatalmas szenvedélyének hódolhatott az elmúlt napokban az elmúlt három idényt Szegeden töltő Miguel Martins. A 26 éves játékos az európai szövetség (EHF) honlapján szólalt meg a torna felvezetésében. Ebben elárulta, nagyon hamar szenvedélyévé vált a strandkézilabda, ami szerelem volt első látásra.

– Amióta megszerettem ezt a sportágat, amikor csak tehetem, játszom, mert szeretem ezt a játékot a látványos megmozdulások miatt. Egy gyönyörű sport, amely segít kondiban maradni abban az időszakban is, amikor a teremkézilabda szünetel – jegyezte meg Martins, aki a következő szezont már nem Szegeden kezdi meg.

Hozzátette, hogy mivel a strandkézilabdát általában nyáron játsszák, ez az évközbeni sportszezonját egészíti ki. Segít neki abban, hogy a szünet alatt se töltsön sok időt inaktívan.

– Elképesztő, hogy az elmúlt években mennyit fejlődött a strandkézilabda. Bízom benne, hogy hamarosan olimpiai sportággá növi ki magát, valamint hogy egy újabb profi és fizetett sportág lesz Portugáliában. A klubok és a játékosok egyre komolyabban veszik – jegyezte meg Martins, akinek érkezését következő csapata még nem jelentette be teremkézilabdában, de valószínűleg a Bajnokok Ligája-döntős dán Aalborg lesz az új állomáshelye.

Martins és strandkézis csapata, a Vegetas BHC az ötödik helyen végzett a franciaországi Lacanauban rendezett European Beach Handball Touron. A portugál játékos az egész torna során jól játszott, célja pedig a játék élvezete mellett az volt, hogy minél több helyzetet teremtsen a gólszerzésre csapattársainak, ha rá kiemelt figyelem hárul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában