Helyi sport

2024.03.20. 10:12

Teljesítette az U20-as világbajnokság szintjét Dobó Zsombor

Három métert javított eddigi egyéni rekordján, így ott lehet majd az augusztusi, U20-as világbajnokságon az SZVSE 17 éves dobóatlétája, Dobó Zsombor, aki testvérével együtt ünnepelhetett bajnoki címet a hétvégi, téli dobó országos bajnokságon.

Delmagyar.hu

A Dobó-testvérek, Zsombor (balról) és Csanád is bajnok lett a hétvégén, középen edzőjük, egyben nagyapjuk, Eperjesi László.

Fotó: SZVSE Atlétika szakosztály

A fővárosban, a Lantos Mihály Sportközpontban rendezték meg az U20-as, U18-as és U16-os korosztály számára a téli dobó országos bajnokságot.

Az SZVSE atlétái közül a Dobó-testvérek országos bajnoki címet szereztek, miután az U16-osok diszkoszvető versenyében Dobó Csanád nyert aranyérmet, míg az U20-asoknál Dobó Zsombor három métert javított egyéni legjobbján, és 57.15 méterrel bizonyult a legjobbnak. Mindez egyben azt is jelenti, hogy a 17 éves dobóatléta teljesítette az augusztusi, Limában esedékes U20-as világbajnokság kvalifikációs szintjét.

Ezen a bajnokságon legfőképpen a vb-szinttel versenyeztem, amit szerettem volna az idei első U20-as versenyemen megdobni, hogy a későbbiekben már ne kelljen ezzel foglalkozni. Örülök a vb-szintnek, viszont eredményben sokkal jobbat vártam magamtól, mert február végén a felnőtt téli dobóbajnokságon több mint nyolc métert javítottam az egyéni rekordomon. Akkor a kétkilós diszkosszal 54,26-ot értem el, amivel ezüstérmes lettem, és kicsit sajnálom is, hogy csak 28 centi hiányzott az aranyhoz. Szóval az U20-as ob-n mutatott teljesítménnyel azért sem vagyok megelégedve, mert technikailag nem voltak jók a dobások, felborultak a levegőben a diszkoszok. De csak most kezdtük a tavaszi alapozást, és a világbajnokságig még van idő – mondta az Utánpótlássport-nak Dobó Zsombor, aki hozzátette, az idei célja, hogy elérje a hatvan méteres eredményt, az U20-as vb-n pedig elsőéves lesz a korosztályban, de szeretne a legjobb nyolc között zárni.

Ami az SZVSE atlétáinak további eredményeit illeti, az U16-os fiúknál diszkoszvetésben Thékes Viktor nyolcadik lett, a lányoknál Király Eszter 10., Németh Kata pedig 12. helyen zárt. A fiú kalapácsvetőknél Dobó Csanád ötödik, Thékes Viktor hetedik, míg a lányoknál Németh Kata a tizedik helyen végzett.

Az U18-as korosztályban diszkoszvetésben Mihály Levente csoportjában harmadik helyen zárt, Edlich Zalán csoportjában hetedik lett. Szabó Dániel 11., Németh Balázs pedig 12. helyezettként végzett, a női diszkoszvető mezőnyben Korom Lili 13., Ocskó Lilien 14., Száraz Vanda Regina pedig 18. lett. Kalapácsvetésben Németh Balázs 11., míg Ocskó Lilien 5., Korom Lili 6., Száraz Vanda Regina pedig 7. helyen zárt.

Az U20-asok között diszkoszban Szanda-Nagy Mirtil nyolcadik, Fehér Brigitta Szilvia 12., Kasza Melanie Lili pedig 15. helyezett lett, míg Fehér Brigitta Szilvia ötödik lett kalapácsvetésben.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában