Helyi sport

2023.08.25. 20:27

Kovács Árpád is versenyezhet a vb-n

Eldőlt, rajthoz állhat a szegedi atléta.

Vajgely Pál

Kovács Árpád 17 évesen a vb-n versenyezhet.

Fotó: DM

Nincs több kérdés, eldőlt Kovács Árpád sorsa a világbajnokságon: az SZVSE atlétája ugyanis tagja volt a 4x400 méteres férfi váltónak, amely a budapesti világbajnokságon versenyezhet. Az azonban kérdéses volt, hogy a hat kerettagból kik futhatnak majd az előfutamban: mostanra eldőlt, hogy a szegedi atléta is tagja a kvartettnek, így 17 évesen rajthoz állhat a világbajnokságon.

A magyar csapat az első előfutamban lesz érdekelt, amely szombaton 19.30-kor kezdődik: a mieink mellett Botswana, Japán, Nagy-Britannia, India, Spanyolország, Csehország, Trinidad és Tobago, valamint az Egyesült Államok lesz az előfutam résztvevője. A döntőbe a két előfutam első három helyezettje, valamint az ezt követő két leggyorsabb idővel rendelkező váltó jut majd be.

A női diszkoszvetés selejtezőjét, ahol Márton Anitáért izgulhatunk, szombaton 10.25-től rendezik a budapesti Nemzeti Atlétikai Központban, a szám döntője pedig 20.15-től következik - ide a legjobb 12 induló juthat be. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában