Szombaton rendezik meg a Múzeumok Őszi Éjszakáját

A Munkácsy-kiállítás áll majd a Múzeumok Őszi Éjszakája programsorozat fókuszában a Móra Ferenc Múzeumban. Előadásokat és tárlatvezetéseket kínálnak, de alkotni és beöltözni is lehet majd.

Delmagyar.hu

Október 26-án, szombaton rendezik meg Szegeden a Múzeumok Őszi Éjszakáját. 

Múzeumok Őszi Éjszakája, kiállítás, Szeged
Archív fotó: Frank Yvette

18 és 23 óra között a Móra Ferenc Múzeum Munkácsy-kiállítása köré szerveződnek a programok. Szabó András 20 órakor kezdődő előadásában érdekességeket oszt majd meg a művész életéről. Utána Szabó Tamás arról rántja le a leplet, hogy miért sötétednek a legendás festő bizonyos alkotásai. A látogatók a festményeken megjelenő, korhű kalapokban fotózkodhatnak, valamint részt vehetnek egy Munkácsy-műveit felvonultató óriásszínező elkészítésében is. Kinyílnak azok a terek is, amelyeket rendszerint zárva tartanak a látogatók előtt, mint az igazgatói szoba vagy a könyvtár. Továbbá óránként indulnak tárlatvezetések az állandó és időszaki kiállításokban, látványraktárakban. Mindemellett a Fekete Ház Zoltánfy István-kiállításán és a Vármúzeumban is tartanak majd tárlatvezetéseket. Utóbbi helyszínen egy várostörténeti óriás-társasjátékot is kipróbálhatnak az érdeklődők, valamint bejárhatják a történeti látványtárat is a Vár emeletén. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában