Nyugdíjas találkozó

3 órája

Összegyűltek a környéki őszikék Csanyteleken

Tábori Szilvia

Őszköszöntő Nyugdíjas Baráti Találkozót szervezett nemrégiben a Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület, ahol a környező települések, Szentmihálytelek, Kistelek, Sándorfalva, Baks, Felgyő, és Csongrád-Bokros „Őszikék” nyugdíjas csoportjai képviselték közösségüket. Csaknem kétszáz nyugdíjas jött össze.

Csanyteleki őszikék, énekkar, népdal
Kiváló hangulatban telt a nyugdíjasok találkozója. Fotó: DM

Lajos Jánosné megnyitó beszéde után Erhard Gyula polgármester és Szalai Antal megyei elnök köszöntötte a jelenlévőket. A Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület minden tagja nagy szeretettel várta a vendégeket, szívvel-lélekkel készültek, mindenki tette a dolgát. Beszámolójukban úgy fogalmaztak: remélik, hogy a szívében mindenki őrzi a barátságot, amely a legnagyobb kincs ezen a világon, és hogy igazzá vált a köszöntő, amely a vendégeket fogadta: „Isten Hozott! Bút, bajt kívül hagyj! Ha barátként jöttél, itt otthon vagy.” 

A műsorban a vendégek elsőként egy gyönyörű verset hallhattak Bessenyeiné Éva előadásában. Azt követte Gémes Pálné vicces története, majd a Kisteleki Népdalkör nótacsokorral kedveskedett a jelenlévőknek. Kovácsné Kovács Margit harmonika szólója után egy vidám jelenetet adott elő Gémes Pálné és Lajos Jánosné. Utánuk a Sándorfalvi Tánccsoport egy rózsás táncot mutatott be, azt pedig a Kisteleki Citerazenekar fergeteges előadása követte. A műsor zárásaként a Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület táncosai mutatták be táncukat. A fergeteges jó hangulatról a Jóbarát Band zenekarnak gondoskodott. A szervező Csanyteleki Nyugdíjas Egyesület külön megköszönte a konyhásoknak a finom ebédet, valamint a támogatók segítségét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában