Fesztiválhangulat

2 órája

Bajor perec és csapolt sör a Hagymatikumban – galériával

Ha csak kicsiben is, de sikeresen megidézték szombaton délután a müncheni Oktoberfest hangulatát Makón. A Hagymatikum vendégeit mini sörfesztivál várta hatféle habzó nedűvel, továbbá bajor perec, pogácsa, az előtérben pedig egy igazi sramlizenekar húzta a talpalávalót – sokan táncra is perdültek.

Szabó Imre

– Kitűnően érezzük magunkat, a sör pedig jó hideg és nagyon finom – mondta szombaton délután a makói Hagymatikumban a vajdasági Temerinből érkezett Velimir Aradjan, aki épp párjával, Zoricával koccintott az alkalmilag felállított sörpult előtt. Előbbi osztrák búzasört, utóbbi pedig belga meggyeset ivott. Megtudtuk, évek óta elégedett, visszajáró vendégei a makói fürdőnek, most azonban kifejezetten az itteni őszi mini sörfesztivál miatt jöttek át. A Hagymatikum ugyanis a müncheni Oktoberfest hangulatát igyekezett megidézni. Ebben a hatféle habzó nedű, igazi bajor perec és pogácsa, illetve egy sramlizenekar segített.

Jól fogyott a csapolt sör és a bajor perec a makói mini Oktoberfesten.
Jól fogyott a csapolt habzó nedű és a bajor perec a makói mini sörfesztiválon. Fotó: Szabó Imre

Mini sörfesztivál sváb zenekarral

A fehér-kék rombuszos szalagok, lobogók alatt az előtérben a Szomorer Jungs, azaz Szomori Fiúk nevű autentikus sváb zenekar játszott – nagy sikert aratva. Komárom-Esztergom vármegyéből, Tatabánya közeléből érkeztek, ahol köztudottan sok német ajkú él. 

– Mi gyerekkorunkban ezeket a muzsikákat hallottuk és számunkra természetes, hogy most hasonlókat játszunk – mondta a zenekar vezetője, a tangóharmonikán játszó Balogh János. A csapat két évtizede alakult, mostani felállásában nagyjából tíz esztendeje muzsikálnak. Az együttes vezetője azt mondta, sokfelé fellépnek, szerte az országban, elsősorban különböző fesztiválokon, de még Ausztriába és Németországba is szokták hívni őket.

A halloweenre is készülnek

– Tavaly rendeztünk először ilyen programot, amelyet most a nagy sikerre való tekintettel ismételtünk meg – mondta Papp Lilla marketing-ügyintéző. A mini Oktoberfest után novemberben Halloweeen-partira készülnek, és természetesen már a szilveszteri bulira is. Ez utóbbit karibi hangulatúra tervezik, ilyen stílusú zenekarral.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában