Festészet és szobrászat

3 órája

Az Őszi Tárlat díjazottjairól döntöttek

Idén 70. alkalommal rendezik meg Hódmezővásárhelyen az Őszi Tárlatot. A közgyűlés a ciklus utolsó ülésén fogadta el a díjazottak névsorát. Az Őszi Tárlat idén 158 kortárs magyar képzőművészeti alkotás megismerésére ad lehetőséget.

Kovács Erika

A díjakat október 5-én, az Őszi Tárlat ünnepélyes megnyitóján vehetik majd át a díjazottak. 

őszi tárlat, festőművész, Hódmezővásárhely
Az Őszi Tárlat idén már hetven éves múltra tekint vissza. Fotó: Török János

Nádas Alexandra kapja a Tornyai-plakettet

Korábban csak a tárlat megnyitóján derült ki és a díjazottak számára is meglepetés volt, hogy kik részesülnek a rangos elismerésekben.

Idén a szakmai zsűri Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város fődíjára és a Tornyai-plakettre Nádas Alexandra képzőművészt javasolta, a díjjal járó pénzjutalom összege nettó 2,7 millió forint.

A 70. Őszi Tárlat életműdíjasa Nagy Gábor

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Életműdíját Nagy Gábor festőművész kapja (a díjjal járó pénzjutalom összege nettó 2 millió forint). Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Endre Béla Mesterdíját Czene Márta festőművész veheti majd át (a díjjal járó pénzjutalom összege nettó 1 millió forint). Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Galyasi Miklós Nívódíjára Miklya Gábor szobrászművészt jelölte a szakmai zsűri (a díjjal járó pénzjutalom összege nettó 1 millió forint). Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Fiatal Festők Nívódíjának nyertese Cservenka Edit festőművész (a díjjal járó pénzjutalom összege nettó 700 ezer forint) .

Október 5-én lesz a megnyitó

Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város és a Magyar Művészeti Akadémia Rudnay Gyula Művészeti Ösztöndíját pedig Csörgő Tamás grafikusművész kapja (a díjjal járó pénzjutalom összege egy éven át havi nettó 100 ezer forint). A közgyűlés a szakmai zsűri javaslatát jóváhagyta. A 70. Őszi Tárlat megnyitója és a díjátadó október 5-én szombaton 12 órakor lesz az Alföldi Galériában.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában