„A Gizi, az kell!”

2 órája

Fekete Gizi születésnapját ünnepelték a szegedi színészek – videóval

Születésnapot ünnepelt a Szegedi Nemzeti Színház társulata szombaton. Fekete Gizi színművésznőt 75. születésnapja alkalmából meglepetés dallal köszöntötték.

Koós Kata

 

 

Az ajtó című darab szombati előadása után, a harsogó vastaps alatt váratlanul színpadra lépve Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója és Binszki József várospolitikai alpolgármester virágcsokrokkal köszöntötték Fekete Gizi színművésznőt 75. születésnapja alkalmából.

Fekete Gizi, Szeged, színház, születésnap, köszöntés
75 éves lett Fekete Gizi, a Szegedi Nemzeti Színház Jászai-díjas színművésznője. Fotó: Tari Róbert 

– Egészen hihetetlen módon már több mint negyven éve van a pályán, és ebből a 48 évből 39-et a Szegedi Nemzeti Színház társulati tagjaként, az önök szolgálatában töltött el. Igazgatók jöttek, mentek, de Fekete Gizi örök. Számos díjjal jutalmazták és számos csodálatos alakítással szolgálta a mindenkori nézőket és építette a társulatot, a színház és a város hírnevét – mondta Barnák László.

Fekete Gizi meghatódva mondott köszönetet. Úgy fogalmazott, az, hogy éppen ezeken a deszkákon állhat éppen ezzel a társulattal, egyrészt a szerencsének, másrészt a kegyelemnek köszönhető.

Fekete Gizi, Szeged, színház, születésnap, köszöntés
Fotó: Tari Róbert

A születésnapi köszöntés a vastaps és az átöltözés után folytatódott, a társulat tagjai újabb meglepetéssel várták az ünnepeltet a Kisszínház aulájában. Tortával és A padlás musical közkedvelt slágerének szeretetteli átiratával köszöntötték kollégái Fekete Gizit. 

– A Gizi, az kell, hogy ne vesszünk el, most őt köszöntjük fel... Rád mindenki felnéz, és tudjuk is, hogy miért, ez reméljük, segít, hogyha kimerülnél! Itt minden sor velős, mert nagyon szeretünk, ezzel a kis dallal így ezért köszöntünk – énekelték a színészek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában