Helyi kultúra

2024.09.06. 19:12

Elkezdődött a 2. Gin és Rum Gasztro Fesztivál

Koós Kata

Gigantikus bárrá alakult át a Móra park.

Fotó: Karnok Csaba

Gigantikus bárrá alakult át a szegedi Móra park a hétvégére. Pénteken délután kezdődött és egészen vasárnap estig tart az ingyenesen látogatható 2. Gin és Rum Gasztro Fesztivál. Összesen 43 kiállító települt ki a Móra Ferenc Múzeum elé, közülük kilenc étterem, amelyek standjánál exkluzív fogásokat kínálnak. Egészen a rakpart partfaláig helyeztek ki asztalokat és padokat a fesztiválozóknak, több helyen szelfipontot is kialakítottak.

Fotó: Karnok Csaba

Szombaton és vasárnap 11 órakor kezdődik a program, lesz flair show, tűz show, kubai táncshow és a Vavavin FashionShow is. A múzeum falát minden este fénnyel festik meg. Sztárséfek érkeznek és főznek a színpadon, a múzeumon belül exkluzív gin- és rumkóstolókat tartanak, amelyeken prémium márkák nagykövetei, valamint a Magyar Bártender Szövetség elnökségének tagjai is tartanak előadásokat.

A fesztiválon üvegpohárból fogyaszthatják a vendégek a több mint 100 féle gin- és rumkínálat különlegességeit. Az alap fesztiválpoháron kívül idén lehetőség van jótékonysági poharat is vásárolni. Minden „Horgonyos Jótékonysági Pohár” árából ezer forintot az „Adj egy esélyt Gerinek!” gyűjtésre utalnak át a szervezők, amely egy szegedi, Duchenne-féle izomdystrophiában szenvedő kisfiú, Geri gyógyulását hivatott segíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában