Helyi kultúra

2024.08.26. 16:35

Szegedi igazgatóval indul új úton a szentesi Tóth József Színház

Delmagyar.hu

Kancsár Orsolya Archív Fotó: Kuklis István

Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház igazgatója veszi át a szentesi Tóth József Színház vezetését, miután a Békéscsabai Jókai Színház financiális okok miatt három év után visszalépett az üzemeltetéstől. A szentesi képviselő-testület augusztus 12-én döntött Kancsár kinevezéséről. Az új igazgató nagy kihívásnak és megtiszteltetésnek tartja a feladatot, és célja, hogy a színház saját műsorpolitikával és művészi koncepcióval induljon el – írja az MTI.

Az első évben a színház a Szegedi Pinceszínház repertoárjából válogat majd, mivel a rövid felkészülési idő nem teszi lehetővé új bemutatók megszervezését. Kancsár Orsolya kiemelte, hogy követni kívánják a korábbi igazgató, Seregi Zoltán által kialakított jól működő rendszert, hogy a közönség minél kevesebbet érzékeljen a váltásból. A hosszú távú cél, hogy a Tóth József Színház a dél-alföldi régió meghatározó kulturális központjává váljon.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában