Helyi kultúra

2024.08.14. 09:00

Dollyék is Kisteleken ünnepelnek

A kisteleki járás székhelyén is megtartják augusztus 20-án az államalapítás és Szent István király ünnepét. Kistelek hagyományosan gazdag programmal készül, és a sztárvendég a Dolly Plusssz lesz.

Imre Péter Géza

Kisteleken hagyományosan gazdag programmal várják a lakosokat augusztus 20-án, az államalapítás és Szent István király ünnepén, sportos és kulturális eseményekkel egyaránt. Akik futni vagy kerékpározni akarnak, azoknak korán kell kelni, 7.30-tól regisztrálhatnak a Szent István téren, és a 7 kilométeres táv startja az ünnepélyes zászlófelvonással egy időben, 8 órakor lesz. Ezt a szentmise követi a Szent István király-templomban. Az ünnepi felvonulás 10.15-kor kezdődik, amit 10.40-től az új kenyér szentelése és a városi díjak, elismerések átadása követ.

Dollyék
A Dolly Plusssz együttes koncertje koronázza meg Kisteleken az ünnepi rendezvényt.
Fotó: Nagy Zoltán/ Archív fotó

A délutáni programsorozatot a térzene nyitja 14 órakor, majd a Silver Step Táncstúdió bemutatóját láthatják az érdeklődők. Innentől folyamatosan a zene játssza majd a főszerepet a Szent István téri rendezvényen: 16 órától a helyi id. Vándor Rudolf Fúvószenekar lép fel, utánuk, pontosan 18 órától a Gypo Circus ad élő koncertet, majd 21 órától következik a sztárvendég, a Dolly Plusssz együttes élő nagykoncertje, amit már biztosan sokan várnak, fergeteges bulinak ígérkezik.

Feltétlenül meg kell még említeni, hogy Kisteleken az augusztus 20-ai rendezvény keretében jótékonysági sütivásárt is tartanak, a vásárlók a gyógyíthatatlannak tartott, Duchenne-féle izomelhalásban szenvedő Mirkó gyógyulásához járulhatnak hozzá adományaikkal.

A járás többi településén nem tartanak központi ünnepséget, viszont az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark nem marad rendezvény nélkül – a vármegyei ünnepség idén Mindszenten lesz –, mert augusztus 17. és 20. között újra otthon ad a Magyarok Országos Gyűlésének, ami már a tizedik a sorban. Az eseményen szabadegyetem is lesz, ami három kérdésre keresi a választ: Mi van a világban?, Mi várható?, és Mit lehet, mit kell tenni? Az még fontos, hogy Pusztaszeren a traktoros találkozó programjaként most szombaton 18 órától lesz a kenyérszentelő szentmise.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában