2024.07.27. 14:00
Újabb lovagrend tagja lett a balástyai séf
Az Első Magyar Fehér Asztal Lovagrend tagjai lett Dékány Levente – olvasható a kistelekjaras.hu oldalon. Az első magyar gasztronómiai lovagrendet Benke László vezetésével alapították meg 2005-ben. Az alapítók szándéka szerint óvja az egyetemes és a magyar vendéglátás értékeit, nemes hagyományait, a vendéglátás és a gasztronómiában alkalmazott, tudományos, technikai és technológiai módszereinek továbbfejlesztését támogatja és elősegíti azok alkalmazását a mindennapok gyakorlatában. Most tagjai közé választotta a balástyai Dékány Levente séfet.
Két évvel ezelőtt a Szabadtűzi Lovagrend választotta be tagjai közé Dékány Leventét. Az erről szóló cikkünkben Dékány Levente elárulta, hogy melyik ételt készíti szívesen és hogy hogyan ismerkedett meg a főzéssel. Azt is elárulta, több lábon áll: a szakács mellett koktélmixer és pultos képesítése van, bár ez utóbbit még nem gyakorolta, a családi gazdaságban fejes és kelkáposztát, burgonyát és fehér paprikát termesztenek fólia alatt, és akkor sem jön zavarba, ha traktorra vagy egyéb mezőgazdasági gépre kell pattannia. Megtudtuk tőle azt is, hogy szeretné a középkori magyar étkeket újragondolva elkészíteni, a hagyományos, régi ízeket újraalkotni és megszerettetni az emberekkel.