Helyi kultúra

2024.07.14. 14:45

Sör hozott enyhülést Makónak – Galéria

Pénteken kezdődött és vasárnap estig tart az idei sörfesztivál Makón. A kánikula ellenére nagyon sokan látogattak ki – főleg napnyugtához közeledve – a Makovecz térre megnézni a színpadi fellépőket, no meg kortyolni a sokféle sör egyikéből-másikából.

Szabó Imre

A kánikula ellenére nagyon sokan látogattak ki.

Fotó: Szabó Imre

A sör makói ünnepére a hét végén egy olyan társaság is eljött, amelyiknek a hazája mintegy 11 ezer kilométerre van Makótól: Indonézia. Persze nem egyenest onnan jöttek, vendégmunkások, de azért utaztak, hiszen Szegeden laknak. Volt köztük egy makói is, Fülöp Máté, akinek ők a kollégái, egyben barátai. Tőle tudtuk meg, a társaságnak nagyon tetszik a fesztivál és minden hasonló rendezvényre szívesen kilátogatnak. Akinek a vallása megengedi, a sört is megkóstolta.

Sör és jó hangulat a makói fesztiválon.
Sör és jó hangulat a makói fesztiválon. Fotó: Szabó Imre


Sör – egy kicsit másképp

A Maros-parti városban tavaly szerveztek először sör- és grillfesztivált, az azonban sok mindenben különbözött az ideitől. A múlt évben például lezárták miatta a 43-as főtéri szakaszát és volt grillverseny is. Az idei helyszín a Hagymatikum előtti terület volt, és a sokféle finomság közt lehetett ugyan grillételeket is kapni, versenyt nem írtak ki. Persze nem is kell, hogy minden évben ugyanolyan legyen a rendezvény. A főszervező, a Városmarketing Irodát vezető Barna Gábor nyilatkozott is, hogy azt szeretnék, ha évről évre mindig jobb és jobb lenne.

Tizenegy sörfőzde 80 itala

Ami viszont nem változott: a fesztiválnak most is sikere volt. A padokat a sétány közepén állították fel, a sörfőzdék bódéjai pedig két oldalt sorakoztak – főleg alkonyathoz közeledvén tapasztaltuk, hogy némelyik sörcsap előtt sor állt, ülőhelyet pedig nem volt könnyű találni. Ezúttal 11 sörfőzde 80-féle söréből lehetett válogatni. Az árak ugyan a fesztiválokon megszokottak voltak, de a kínálatban tényleg szerepeltek ritkább italok. Egyébként tartottak sörivó versenyt is. A gyerekeket ugrálóvár és körhinta várta, a zenepavilon körül kirakodóvásárt rendeztek, a színpadon pedig egymást váltották a fellépők.


A következő nagy turistacsalogató makói rendezvény a Nemzetközi Hagymafesztivál lesz szeptember 13-a és 15-e között. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában