Szabadtéri világpremier

2024.07.26. 21:03

Pazar látványvilággal mutatták be a Rebeccát – GALÉRIA

Koós Kata

A Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai-díjas Udvaros Dorottya a szókimondó amerikai dáma, Edythe Van Hopper bőrében kacagtatja a közönséget. Fotó: Török János

Pénteken mutatták be szabadtéri világpremierként Michael Kunze és Sylvester Lévay Rebecca musicaljét a Dóm téren Béres Attila rendezésében. Az előző esti főpróbát megnyitották a szereplők hozzátartozói, valamint a sajtó előtt, körülbelül 1200 néző tekinthette meg a bemutató előtt a Szegedi Szabadtéri Játékok nagyszabású, önálló produkcióját. Lapunk is meggyőződött arról, hogy nem túlzott a Manderley-ház urának barátját és intézőjét, Frank Crawley-t alakító Bálint Ádám, amikor néhány nappal korábban a Szabadtéri Szalonban úgy fogalmazott, hogy harmincéves pályafutása alatt még nem látott hasonló látványvilágú produkciót.

A Horesnyi Balázs által tervezett, óriási díszletelemeket Madarász „Madár” János több mint tucatnyi gigantikus ledfalon megelevenedő animációja támogatja abban, hogy filmszerű valósághűséggel elevenedhessen meg Monte Carlo mesés romantikája, a Côte d'Azur-i szálloda pazar pompája, a titkoktól hemzsegő, ódon, mégis ékes Manderley-ház méltósága, a tengerparti csónakház baljós elhagyatottsága. A második felvonásban valódi lángok csapnak fel a színpadon, külön pirotechnikai csapat, a Steiner Scenic Armourers dolgozott azon, hogy az animáción túl valódi tűz is hevítse a feszültséget.

A főszereplők, Gubik Petra (Én) és Dolhai Attila (Maxim De Winter), valamint a Mrs. Danverst és Maxim testvérét, Beatrice-t váltott szereposztásban alakító Janza Kata és Gallusz Nikolett virtuóz éneke és szenvedélyes játéka zajos sikert aratott a nézőtéren, de nem kisebb vastapssal méltatta a közönség Udvaros Dorottya alakítását, aki a szókimondó Edythe Van Hopper bőrében kacagtatja a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában