Az árpádhalmi óvodának gyűjtöttek klímaberendezés vásárlására

2024.07.20. 19:39

Csörögefesztivál jótékonysággal - GALÉRIA

A szórakozás mellett jótékonysági célja is volt szombaton az árpádhalmi csörögefesztiválnak és falunapnak. Klímára gyűjtöttek az óvodának, mert volt, hogy az elmúlt napokban 33 Celsius fokban aludtak a kicsik. A csörögefesztivál kulturális programokat is kínált.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Csörögefesztivál volt a hétvégén Árpádhalmon.

Csörögefesztivál nem múlhat el csöröge nélkül.
Csörögefesztivál nem múlhat el csöröge nélkül. Fotó: Kovács Erika 

10 éve állították fel a Guinnes rekordot

Az édes finomság és Árpádhalom neve szinte egybeforrt az elmúlt években. Tíz évvel ezelőtt, 2014. július 12-én, a Károlyi–Berchtold-kastélynál megrendezett falunapon kettős rekordot állítottak fel a helyiek és segítőik. A csöröge 4 órán keresztül sült, 35-en dolgoztak vele, összesen 6950 darab készült, ami tömegszerűségi és mennyiségi csúcsnak is számított. 

Idén nem volt Guinnes rekord, de ezúttal is sült a csöröge, no meg a palacsinta. A helyiek mindig nagyon várják az ebédet is, ami bográcsos étel és kedvezményes áron kapható.

Idén kicsit szakítottunk a hagyományokkal. Mindig Marha- és birkapörköltet főzünk, harmadik ételként pedig babgulyást. Utóbbi helyett most bográcsgulyás lett

 – tudtuk meg Vágó Miklóstól, Árpádhalom polgármesterétől. 

Kulturális programok szórakoztatták a résztvevőket

Egész nap kulturális programok is várták a helyieket. A volt iskola kistermében lehetett megtekinteni a Közösségünk kincsei és a természetes fény című tárlatokat.

Vágó Miklós elmondta, a mazsorett csoportok a hőségre való tekintettel – ugyanis pénteken még nem lehetett tudni, hogy „ajándék” enyhülést kapnak az árpádhalmiak – lemondták a fellépést. De volt modern tánc bemutató, felléptek a zumbások és az örömtáncos lányok, Szaján néptáncosai és színjátszói is bemutatkoznak, majd az Árpádhalmi Amatőr Művészeti Csoport lépett színpadra. Az est sztárvendége Gyémánt Valentin volt, a csörögefesztivál Rácz Pali diszkójával zárult. 

Csörögefesztivál - klímára gyűjtöttek

Egy jótékonysági akciót is hirdettek, az óvodának klímára gyűjtöttek. 

– Az óvodánkban, aminek rengeteg ablaka van, hatalmas hőség volt az elmúlt napokban. 33 Celsius fokot is mértek, a kicsik nem tudtak sem játszani, sem aludni. Szükségessé vált egy hűtő-fűtő klíma beszerzése. Önkormányzatunknak sajnos nincs rá pénze, ezért gyűjtést indítottunk itt, a falunapon. Mindenki nagyon jól állt hozzá, sokan tettek pénzt az urnába. Körülbelül 200 ezer forintra lesz szükségünk a berendezés megvásárlásához, a szerelést egy helyi mester ingyen vállalja – közölte Vágó Miklós. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában