Helyi kultúra

2024.07.31. 16:10

A vármegyei kormányhivatal csapata is ellátogatott az Ágota táborba - Galéria

Több mint nyolcszáz gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatal töltött el tíz napot az Ágota táborban. Ide látogatott kedden az Ágota Futás főszervezőjeként a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal delegációja. A kormánytisztviselők ajándék csokoládét vittek és egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre is kiálltak az Ágota tábor válogatottjával.

Delmagyar.hu

Fotó: Gémes Sándor

A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem áprilisban első alkalommal szervezett jótékonysági futóversenyt Szegeden. A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok megsegítése céljából meghirdetett eseményen több mint 1600-an neveztek, a nevezési díjakból, támogatói jegyekből és felajánlásokból mintegy 12 millió forint gyűlt össze az ÁGOTA Alapítvány számára. Az összeget az alapítvány a 27. Ágota tábor finanszírozására használta fel. 

 A vármegyei kormányhivatal munkatársai egy barátságos focimérkőzésre is kiálltak a gyerekekkel.
 A vármegyei kormányhivatal munkatársai egy barátságos focimérkőzésre is kiálltak a gyerekekkel. Fotó: Gémes Sándor

A jótékonysági Ágota futás főszervezőjeként látogatott el a tábor utolsó napján a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal csapata a Tass–Alsószenttamáson található, 8 hektáros területen elhelyezkedő Ágota Falvára, ahol a 800 táborozó között 80 Csongrád-Csanád vármegyei is volt. A látogatáson már a 2025-ös jótékonysági futóverseny megszervezése is szóba került.

– Az a célunk, hogy a gyermekvédelmi gondoskodásban felnövő fiatalok minden támogatást megkaphassanak a boldog fiatalkorhoz és az egészséges fejlődéshez. Jövőre, április 26-án is megszervezzük az Ágota futást Szegeden, remélem, minél többen csatlakoznak majd, és ismét megmutatjuk, hogy együtt csodákra vagyunk képesek – mondta el Salgó László főispán, aki a csapat tagjaként szintén ellátogatott a táborba. 

A kormányhivatal minden táborozónak ajándék csokoládét vitt a helyszínre, sőt a kormánytisztviselők egy barátságos labdarúgó-mérkőzésre is kiálltak az Ágota tábor válogatottja ellen. A színvonalas és fordulatos összecsapást 7:5-re a gyerekek csapata nyerte, akik az elért sikert követően külön oklevelet is kaptak. De természetesen – ahogy a jótékonysági futóversenyen –, itt sem a győzelem, hanem a részvétel volt a fontos.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában