Helyi kultúra

2024.06.28. 18:00

Tanévzáró 2 ezer palacsintával

Szabó Imre

Fotó: Návay Lajos Technikum

Igazán emlékezetes volt a makói Návay Lajos Technikum idei évzárója, az ünnepségen ugyanis a megjelentek között csaknem 2 ezer helyben sütött, különböző ízesítésű palacsintát osztottak szét. Mindezt azért, mert az iskola idén ünnepelte alapításának századik évfordulóját.  

A palacsintás plébános csemegéi Makón is nagy sikert arattak. Fotó: Návay Lajos Technikum

A finomságokat a palacsintás plébánosként emlegetett, Tiszaszigeten élő, 25 éve papi szolgálatot teljesítő Gyenes Csaba és 8 fős Guinness-rekorder csapata készítette. Azért éppen őt hívták meg, mert 1990-ben ő is a Keriben érettségizett – egyébként vegyesiparcikk-eladó végzettséget szerzett. Az egyház felé annak köszönhetően fordult, hogy középiskolás évei alatt Makón járt hittanórákra. Az pedig, hogy négyszeres világrekorder lett palacsintasütésben, egy cserkésztábornak köszönhető.

– Az ottani konyhavezető, Ferenczi Karcsi bácsi azt mondta, amikor elindultunk túrázni, hogy mire visszaérünk, palacsintával vár minket – mesélte. Ő persze nem hitte el, de tényleg ott várta őket a nagy halom finomság. 

– Akkor azt mondtam, ez a világ legklasszabb dolga, és meg kell tanulnom! – tette hozzá.

A makói tanévzáróra 20 gázrezsón, 43 gázrózsán sült a palacsinta; 40 kiló lisztet használtak fel hozzá, meg rengeteg mogyorókrémet, lekvárt és kakaóport. Jól lakott velük csaknem ötszáz ember – diákok, tanárok, vendégek.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában