Helyi kultúra

2024.06.19. 09:00

Már lehet jelentkezni az MCC egyetemi programjába

Június 30-ig várja a most az érettségit befejező diákok jelentkezését Közép-Európa legjelentősebb tehetséggondozó intézményének egyetemi programja. Az MCC Szegeden is térítésmentes képzést biztosít a tanulni vágyó fiataloknak.

Delmagyar.hu

Nagy lehetőség a fiataloknak az MCC egyetemi programja. Fotó: MCC Szeged

Az érettségi vizsgák végeztével, majd a ponthatárok kihirdetését követően szeptembertől többezer fiatal kezdi meg felsőfokú tanulmányait. Az egyetemi lét új kihívások és váratlan élethelyzetek elé állítja a középiskolából éppen csak kikerülő diákokat. A Mathias Corvinus Collegium térítésmentes képzései, ösztöndíjai, összetartó közössége védőhálót nyújt a fiataloknak, valamint ingyenes lakhatást is biztosít, amellyel hatalmas anyagi terhet vesz le a családokról.

Az intézménybe belépő diákok már az első évtől kezdve a világ vezető egyetemein oktató és kutató, szakterületeiken nemzetközileg elismert szakemberek előadásain vehetnek részt. A tavalyi évben több mint 350 ilyen neves külföldi szaktekintély, professzor fordult meg az MCC-ben. Az egyetemi program első állomása a Juniorképzés, ahol a diákok a kurzusstruktúrának köszönhetően több tudományterülettel is elmélyülten foglalkozhatnak, elsajátítva az érveléstechnika és vitakultúra, a politikai filozófia, a logika, a mikro- és makroökönómia alapjait. Az MCC nagy hangsúlyt fektet az idegen nyelvi képzésekre. A nyelvoktatás gyakorlatiorientált, amire nemzetközi előadások és szakmai beszélgetések adnak lehetőséget. Ennek köszönhetően az intézmény hallgatói az első tanév végére felsőfokú angol nyelvvizsgát szerezhetnek. Az intézmény a szakmai képzések mellett kiemelten támogatja a közösségi életet, így már a Juniorképzés keretében közös kulturális és rekreációs programok, valamint nívós kollégiumi lakhatás várja a felvételt nyert fiatalokat. 

Az MCC tehetséggondozó programjának egyik alappillére, hogy a hallgatókat tanulmányaik során mind tanulmányi, mind pedig nemzetközi ösztöndíjakkal támogatja. A nemzetközi ösztöndíjrendszerének köszönhetően a tavalyi évben mintegy 300 MCC-s diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a világ legjobb egyetemein tanuljon, illetve külföldi tanulmányúton vegyen részt. Az intézmény mindazon első egyetemi évüket a 2024/2025-es tanév őszi félévében kezdő hallgatók jelentkezését várja, akik a budapesti, debreceni, győri, miskolci, pécsi és szegedi egyetemek nappali tagozatos hallgatóiként kívánják tanulmányaikat megkezdeni. Jelentkezni az ep.mcc.hu oldalon lehet június 30-ig.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában