Helyi kultúra

2024.06.14. 10:30

A biliárdasztalnak örültek a legjobban a HSZC Cseresnyés kollégistái

Számtalan felújítás és beszerzése tette komfortosabbá a tanévet a vásárhelyi Cseresnyés Kollégiumban. A legnépszerűbb beszerzés mégis a biliárdasztal volt, amelyhez jövőre már szakkört is terveznek.

Tábori Szilvia

Elismerést kaptak a kollégium büszkeségei. Fotó: HSZC Cseresnyés

A tanév végéhez közeledve értékelő diákönkormányzati közgyűlését tartotta nemrégiben a Hódmezővásárhelyi SZC Cseresnyés Kollégiumban. Köszöntő beszédében Vig Áron, a kollégium vezetője elmondta, hogy egy oktatási intézmény alapvetően arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, felébredjen a tudásvágya, megismerje az eredménnyel járó tevékenység örömét, átérezze az alkotás izgalmát, megtalálja azt a szakmát, hivatást, amit szeretni fog. Emellett fontos, hogy megtalálja helyét a közösségben, de teret kell, hogy kapjon a szórakozás és a pihenés is. 

Fotó: HSZC Cseresnyés 

Visszatekintésében kitért a kollégiumban végrehajtott fejlesztésekre és felújításokra, amelyek jelentősen javították a kollégium lakhatási, oktatási és nevelési feltételeit. A tavaly augusztusban visszatérők és az újonnan érkezők egy kifestett, új falvédőkkel, polcokkal, karnisokkal, függönyökkel, szalagfüggönyökkel vonzóbbá és otthonosabbá tett kollégiumba érkeztek. 

Az idei tanévben a konyhák ugyancsak megújultak modern konyhaszekrényekkel, mosogatókkal, csaptelepekkel, villanytűzhelyekkel, elektromos rezsókkal, asztalokkal és székekkel, de informatikai és takarító eszközöket is vásároltak. A legnépszerűbb beszerzés a biliárdasztal volt, amely az aula közösségi tér szerepét növelte. A kollégium vezetője – a diákok nagy örömére – bejelentette, hogy a következő tanévben terveik között szerepel biliárdszakkör indítása is.

Felidézte programok és események hosszú sorát is, amelyek nélkül a kollégiumi élet sokkal szürkébb lenne. A kollégium nevelőtestülete elismerte azon – a közösségvezetők által jelölt – tanulókat, akik a kollégiumi élet valamely területén sokat tettek közösségünkért. Kiss Pál nevelőtanár megemlékezett a tanév sportsikereiről, motivációs céllal a diákok figyelmébe ajánlotta az elkövetkező hónapok világversenyeit.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában