Helyi kultúra

2024.05.29. 16:45

Új KRESZ-tanpálya Makón – Galéria

Szabó Imre

A kicsik örömmel vették birtokba az új KRESZ-pályát. Fotó: Szabó Imre

Újra van KRESZ-tanpálya Makón: a Ráday-lakótelepen, egy régóta nem használt bitumenes sportpálya felújításával alakították ki. Tervezője, Kriván János főtörzszászlós, baleseti helyszínelő és a Baleset-megelőzési bizottság titkára elmondta, korábban volt egy hasonló a főtéri csipkeházsor mögött, ez azonban évtizedekkel ezelőtt megszűnt. 

Itt a táblák, illetve a felfestések a közlekedésben leggyakrabban előfordulók. A szülőknek így módjuk van ezek jelentését a helyszínen elmagyarázni, a gyerekek pedig korán elsajátíthatják a biztonsághoz nélkülözhetetlen szabályokat

 – hangsúlyozta.

A pályát szerdán adták át és néhány kis biciklivel érkező óvodás mindjárt ki is próbálta. Az ötletgazda, Botlik Anita, a körzet önkormányzati képviselője azt mondta, a lakók már öt éve megkeresték azzal a panasszal, hogy a régi kézilabdapályára gyakran parkolnak autók, ami a szomszédságában lévő játszótér miatt veszélyes. Végül a lakótelepen új parkolóhelyeket alakítottak ki, a szabálytalan parkolást pedig a tanpálya kialakításával szüntették meg.

A pályát takarékos módon, 750 ezer forintból alakították ki. A szélein körben ráadásul egy egyéni, művészi jegyeket magán viselő készségfejlesztő ugrálóiskolát festettek fel. Ez utóbbi, mint megírtuk, a helybeli művésztanár, Oláh Nóra kreativitását dicséri, aki az önkormányzat megbízásából alkotott.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában