Szeged

2023.06.13. 14:00

Sorsfordító, személyes élményeik ihlették az előadást

Munkatársunktól

Az előadók önmagukat játszották lehengerlő őszinteséggel és bátorsággal. Fotó: Patyi Zsófia

Tavaly októberben kezdődött az utazás a Kooperáló felnőtteknek hirdetett műhelyében. A Szegedi Nemzeti Színház színházpedagógiai alkotóterének felnőtt csoportja a Szövet elnevezést viseli. Egymás számára vadidegen emberek jelentkeztek az önismereti kalandra, ahol az út befelé vezetett. Önmaguk legmélyebb rétegeit fejtegették fel lépésről lépésre színházi gyakorlatokon, játékokon keresztül. 

Fotó: PATYI ZSOFIA

A munkafolyamat februárig tartott, majd egy közösségi színházi előadás létrehozásán dolgoztak. Nem előre megírt forgatókönyv mellett döntöttek, a csoport tagjainak sorsfordító életeseményei ihlették a szegedi nagy árvíz allegóriájával színezett Özönvíz című produkciót, amelyet Kállai Ákos színházpedagógus, a Kooperáló vezetője és Farkas Atilla drámatanár, a Horizont Alkotócsoport alapítója rendezett. 

Fotó: PATYI ZSOFIA

Hétfőn este a nagyszínház balett termében mutatták be a különleges előadást. Három tucatnyi néző foglalhatott helyet a bensőséges hangulatú próbahelyiségben. Az előadók száma 11 volt. Egyikük sem profi színész, a hitelesség mégsem szenvedett csorbát. Önmagukat játszották lehengerlő őszinteséggel és bátorsággal. Férjek, feleségek, édesanyák kacagtatták és ríkatták meg a közönséget. Önpusztítás, félelmek, kételyek, szenvedélyek és szívbe maró tragédiák elevenedtek meg. Mindet az élet írta. A történetek mélyén rejtett üzenetként pedig a remény lüktetett. Annak reménye, hogy ahogyan egykor Szeged az árvíz után, úgy az egyén is képes megerősödve megújulni egy-egy krízishelyzet után. 

Az előadást június 19-én tekintheti meg a közönség. A részvételhez regisztráció szükséges, amelyet a [email protected] címen tehetnek meg az érdeklődők. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában