Helyi kultúra

2024.09.05. 21:30

Mókusok teszik vidámabbá a tanévkezdést a Bárcziban

Delmagyar.hu

A SZETÁV fűtőházakon lassan már megszokottá vált állatfestményhez hasonló alkotás jelent meg tanévkezdésre a Bárczi Gusztáv Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola egyik oldalfalán. Két mókus figyeli mostantól az intézménybe érkező gyerekeket, illetve az épület előtt elsétálókat. A hasonlóság a többi falfestménnyel nem véletlen: ezt is Marton Ákos festőművész készítette Vinkó Leóval közösen, a Mondolo Egyesület és a hőszolgáltató támogatásával.

mókus
A mókusos falfestmény feldobta a kopott iskolaépületet, de közösséget is kovácsol a környéken. Fotó: Karnok Csaba

Mivel a Sólyom utcában vagyunk, felmerült egy ilyen festmény ötlete is, de azt nem tudták volna kedves madárként megjeleníteni. Így lettek inkább mókusok, amelyeket időnként egyébként szintén látni a környéken a sok mogyorófának köszönhetően

 – mondta el Mucsiné Erdei Mónika igazgató. 

A festmény jelentős esztétikai javulást eredményezett az egyébként régi épületen: a csupasz, kopott fal új életre kelt a mókusoknak köszönhetően. De nem csak az iskola megjelenését dobta fel.

Egyrészt a gyerekeknek is nagyon tetszik, örömmel nézik meg minden nap. Ugyanakkor másokat is közelebb hoztak hozzánk a mókusok. A speciális nevelési igényű gyerekek iskolájával kapcsolatban sokak távolságtartással vannak, most azonban azt látjuk, hogy már szívesen megállnak az épület előtt, nézegetik a festményt és beszélgetnek azon a téren, ahonnan jól látható. Szóval a festmény egy kicsit az iskolának is segít még jobban beilleszkedni a lakókörnyezetbe, amit soha nem gondoltunk volna 

– mondta az igazgató.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában