Helyi kultúra

2024.08.22. 14:40

A Szegedi Nemzeti Színház is ott lesz az online színházi találkozón

Suki Zoltán

Fotó: Illusztráció/Pixabay

Tizennégy produkció látható szeptember 20. és 29. között az eSzínház Fesztiválon, a kedvezményes bérletvásárlás szerdán kezdődik. Az ország egyetlen online színházi találkozóján az előadások egyedi jegyvásárlással és bérlettel is láthatók – közölték a szervezők.

A fesztiválra magyarországi és határon túli magyar színházak, valamint független társulatok pályázhattak előadásaikkal. A fesztivál alatt a nézők számára korlátlanul érhetők el a színházak és társulatok előadásai.

Köztük a Szegedi Nemzeti Színház, az Örkény Színház, a temesvári Csiky Gergely Színház, a Vígszínház, a Katona József Színház, a Madách Színház, a Radnóti Miklós Színház, az Exit Generáció és a KultBazaar Egyesület előadásait lehet megnézni. A fesztivált élő és ingyenesen megtekinthető online szakmai beszélgetések kísérik. A nyitó kerekasztal résztvevője Kováts Adél, Mácsai Pál, Zsoldos Dávid és Légrádi Gergely, a másodiké a Katona József Színház Találkozás című, kizárólag online megtekinthető előadásának alkotói.

A legjobb előadásokat és alakításokat szakmai zsűri díjazza, amelynek tagja Sodró Eliza színművész, Török Tamara dramaturg, Puskás Tamás igazgató-rendező, Závada Péter költő-drámaíró és Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. Az előadások különdíjakat és közönségdíjat is elnyerhetnek. Az eSzínház Fesztivál a bevétel jelentős részét a színházak és társulatok részére fizeti meg, így támogatva munkájukat, működésüket.

A fesztivál célja a földrajzi korlátokat leküzdve megmutatni a színházak értékes alkotásait.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában