Szegedi hírek

2024.07.10. 07:00

Jószívű vállalkozó segített a rászoruló gyerekeken

Egy nagylelkű, vármegyei vállalkozó egy összegben átutalta a hétvégén a Fatima Ház Alapítványnak a vidéki rászoruló gyerekek nyári táborához szükséges összeget. Így további tucatnyi gyermek töltekezhet élményekkel az ásotthalmi birtokon. Sőt, még fizetős strandra is el fogják tudni vinni a táborozókat.

Koós Kata

Valóságos csodának minősítette az elmúlt napok eseményeit Kiss Erzsébet, a Fatima Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke. Archív fotó: Gémes Sándor

Csütörtökön számolt be lapunk arról, hogy a Fatima Ház szűkös anyagi lehetőségei miatt idén csupán 13 szegedi rászoruló gyerek tölthet el egy hetet az ásotthalmi táborhelyen. Kiss Erzsébet kuratóriumi elnök nehéz szívvel választotta ki a tucatnyi szerencsés lurkót a kétezer mélyszegénységben élő gyermek közül, akiket rendszeresen támogat az alapítvány. Családjaiknak néhány ezer forint tábori költség kifizetése is nehézséget okozna. 

Archív Fotó: Gémes Sándor 

Néhány nappal később a kuratóriumi elnök ujjongva telefonált az örömhírrel, hogy csoda történt. Ahogy fogalmazott, megint lett egy angyalkája a gyerekeknek. Egy nagylelkű vállalkozó ugyanis egy összegben átutalta a vármegyei kistelepüléseken élő, rászoruló gyerekek egyhetes táborához szükséges 300 ezer forintot.

– Mikor jött az értesítés az átutalásról, azt hittem, rosszul látok. Először úgy láttam, 30 ezer forint, aztán tudatosult, hogy 300 ezret utalt egy vállalkozó a „bárcsak” táborra. Nem is tudom, hogyan köszönhetnénk meg, és el nem tudom mondani, mekkora boldogság ez a gyerekeknek. Bevallom, táncra perdültem örömömben, és azóta is szökellve járok a boldogságtól. Újabb 13 gyerek töltekezhet élményekkel. Ez valóságos csoda – mondta el lapunknak Kiss Erzsébet, aki arról is beszámolt, hogy ráadásul az adjukössze.hu oldalon utolsó reménysugárként elindított adománygyűjtő akcióhoz is többen csatlakoztak. Volt, aki 3 ezer, más 50 ezer forintot ajánlott fel a nehéz sorsú gyerekek megsegítésére. Így arra is adódott lehetőség, hogy színesítsék a tábori programokat. Például belépős strandra is el tudják majd vinni a gyerekeket, ahol csúszdázhatnak is. Sokan közülük még soha nem jártak hasonló fürdőhelyen. Emellett minden tábori napon kerülhet immár gyümölcs is bőséggel az asztalra. Sőt, még egy kiállítást, egy múzeumot vagy a közeli kecskefarmot is meglátogathatják a gyerekekkel. 

Az már csak a hab a tortán, hogy egy adományozó egy komplett, felújítható játszóteret ajánlott fel az alapítványnak hintával, csúszdával, mászókával, amelyet a napokban szállítanak majd el az ásotthalmi táborhelyre. 

– Hihetetlen, szóhoz se jutottam. Ennek is annyira örülnek majd a gyerekek. Még ha kicsit hibás is, annyi baj legyen, majd megjavítjuk – mondta lelkesen Kiss Erzsébet.  

Volt továbbá felajánló, aki megkérdezte a kuratóriumi elnököt, hogy az ásotthalmi ottalvós vagy a szegedi Fatima Alkotóház nyári, napközis táborában van aktuálisan nagyobb szükség a felajánlására. Ugyanis a szegedi bázison egész nyáron fogadnak gyerekeket. 

– Sok gyerek tölti a nyári szünetet az alkotóházban, akik nem tudnak máshová menni. Legalább nem az utcán kóborolnak, míg a szülők dolgoznak. Gyöngyöt fűzünk, játszunk, festünk, agyagozunk, legutóbb szörpöt készítettünk. Kértük a szülőket, hogy csomagoljanak nekik ételt, mert ebédet egész nyáron az összes gyereknek nem tudunk biztosítani. Így viszont a felajánlásoknak köszönhetően nekik is jut majd gyümölcs, sőt még az is lehet, hogy velük is el tudunk majd menni egyszer strandra – mondta el boldogan Kiss Erzsébet, aki hozzátette, két okból is végtelenül hálás a gyerekek angyalkáinak. Egyrészt, mert lesz mit mesélni a lurkóknak, amikor ősszel a nyári élményekről kérdezi majd őket tanító nénijük. 

– A másik ok, és talán ez még fontosabb, hogy ezek az élmények sokkal többet jelentenek számukra egyszerű nyári programoknál. Azt jelentik, hogy ők is fontosak, számítanak és szerethetők – hangsúlyozta a kuratóriumi elnök.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában