Helyi kultúra

2024.05.31. 09:18

A Szív Napját ünnepli Petőfi-telep szombaton

Koós Kata

Fotó: Shuttertsock / Illusztráció

Közösségi összefogással ünneplik meg a Petőfi-telepiek a Szív Napját. Június 1-jén, reggel fél 9-től pörköltfőző versennyel indul a nap, majd a Petőfi-telepi Óvoda tart gyereknapot. Délelőtt az újszülötteket és a helyi, nagykorúvá váló fiatalokat köszöntik a művelődési házban.

Egész nap kézműves vásárt tart a Magocska Kézműves Baráti Kör. Minden program ingyenes lesz, nerf-airsoft pályán, ugrálóvárban, kisinasok próbáján is lehet majd játszani és szórakozni, de lesz arc- és élményfestés is. A színpadon helyi előadóművészeti csoportok a jó ebédhez nótáznak, majd táncolni csábítják a publikumot. A program keretében a Pavane Történelmi Táncegyüttes és Zászlóforgató Csoport, a Kozmosz Egyesület és a Cserregő bábtársulás is színpadra lép.

A Petőfi-telepért végzett áldozatos közösségi munkát, a legvirágosabb Petőfi-telepi portát és a sportvetélkedő résztvevőit is díjazzák.

Este a Fly Addiction akrobatikus kosárlabdásai ugrálnak majd csaknem az égig, bemutatójuk után a DocPiano koncertjével és utcabállal zárul a Szív Napja, amely eredetileg a Jézus Szíve Templomhoz kapcsolódóan kapta elnevezését, de mára a Petőfi-telepi közösség szívből jövő összetartozását is jelképezi.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában