2024.04.09. 16:30
Délmagyar podcast: A vírusokkal is felveszi a harcot a torma
A legtöbb embernek a húsvét jut eszébe a tormáról, holott ennek az egyszerű, ellenálló és értékes növénynek egész évben az asztalon lenne a helye. Sokan azért ódzkodnak tőle, mert könnyeket csal az ember szemébe a csípőssége miatt. Ám amilyen csípős, olyan erős hatása is van a szervezetre. A legújabb kutatások bebizonyították, hogy a frissen reszelt torma baktérium- és vírusölő hatással bír.
Hajdan a kiskertek hátsó részének vadon termő növénye volt, mára azonban valamiért kikopott onnan. A háziasszonyok jól tudják, a reszelt és ízesített változatot a boltokban, borsos áron könnyű beszerezni, de a feldolgozatlan tormához még a piacokon is csak hosszas utánajárással lehet hozzájutni. Hogyan termeszthetünk tormát? Mik a növény igényei? Erről is beszélgettünk Sipos gazdával, Sipos József növényorvossal.
delmagyar.hu podcast
- Délmagyar podcast: Kedvenceinkre leselkedő élősködők
- Délmagyar podcast: vásár a Piszkavasban
- Délmagyar podcast: Árva Vivien a Szakma Sztár első helyezettje
- Délmagyar podcast: Nyüzsgő kulturális tér a Szegedi Pinceszínház már 23 éve
- Délmagyar Podcast: Sporthang – Újabb esély ment el