Helyi kultúra

2023.11.01. 10:00

Versenysiker után verses kötet

Szabó Imre

Makó. Hamarosan valóra válik a makói születésű, Szegeden élő Erdei Norbert álma, a napokban ugyanis megjelenik saját verses kötete. Azt, hogy erről álmodik, még a nyáron vallotta meg nekünk – akkor azért írtunk róla, mert nemrégiben Álmaim útján című saját költeményének előadásával nyert a nyugdíjas Ki mit tud? országos döntőjében. 

A 40 éves, szerelőként, egy gyárban dolgozó rokkantnyugdíjas férfi hat éve ír verseket. Van miről: nem könnyű sors jutott neki osztályrészül, hiszen édesanyja a születése után eldobta magától, állami gondozottként nőtt fel. Költeményei kivétel nélkül személyes hangvételűek, édesanyjáról, barátairól és arról, mi minden történik vele. Még azt is rímekbe foglalta, hogy polgárőr lett.

A kötetben 19 verse lesz olvasható. Jelenleg nyomdai szerkesztés alatt áll, saját kiadású megjelentetése a hónap közepén várható. Címéül azt a költeményt választotta, amivel a verseny országos döntőjében sikert ért el. Következő célja egy második kötet jövőre, amiben már 40-50 szerzeménye lesz. A versenysiker fellelkesítette, ezért azóta egymás után írja új verseit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában