Csongrád

2023.11.18. 11:00

Adventi forgatag jótékonysági koncertekkel

Darók József

Zséda jótékonysági koncertet ad. Fotó: Zséda hivatalos oldala

Meseerdővel, labirintussal, Mikulásházzal és Betlehemmel karácsonyig tartó adventi forgatag várja a kicsiket és nagyokat a Kossuth téren a Művelődési Központ szervezésében. A gyerekműsorokból, könnyűzenei koncertekből, színielőadásokból álló ünnepi városi programsorozatot december 2-án, szombaton 16 órakor nyitja meg Bedő Tamás polgármester.

Ezen a délutánon 17 órától rögtön egy népszerű műsorszámmal várják a kisgyermekes családokat Farkasházi Réka és a Tintanyúl koncertjére.

December 6-án a városi Mikulás-ünnepségen a Mikulás és a csodák csomagja érkezik a térre a Csongrádi Színtársulat előadásában. Azon a héten szombaton a Mandula Színház Mikulás-meséje, majd a Húzós Banda karácsonyi népzenei műsora következik.

15-én, pénteken Elzával és Olaffal találkozhatunk a Jégvarázs interaktív gyermekműsorban, de Kocsis Tibor is fellép este. 16-án, szombaton délután kézműves foglalkozást tartanak a Bölcső Nagycsaládosok Csongrádi Egyesületével a régi Galériában. A kis gyufaárus lány meséjét a Csűr Broadway Színpad adja elő, majd jön Roy és Ádám akusztikus koncertje.

Az adventi programsorozatban két ünnepi, jótékonysági koncertre is várják a közönséget a Nagyboldogasszony-templomba. December 9-én 19 órakor Zséda fellépését, 19-én 18 órától pedig Kökény Attila és Rakonczai Viktor műsorát láthatják-hallhatják az érdeklődők, akik a kikapcsolódás, ünnepre hangolódás mellett egyúttal nemes célra is adakoznak. A koncertek bevételét ugyanis csongrádi karitatív célokra ajánlják fel a szervezők.

Az első adventi gyertyát december 3-án, vasárnap gyújtják meg a Piroskavárosi Általános Iskola közreműködésével. A második alkalommal a Széchenyi István Általános Iskola ad műsort, 17-én a harmadik adventi gyertyagyújtáson a Galli János Általános Iskola, míg 23-án, a negyedik gyertyagyújtás alkalmával a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola készül műsorral. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában