vasárnaptól

2021.11.26. 16:53

Szabadtéren tekinthető meg a Magyar Sajtófotó Kiállítás Sándorfalván

Sándorfalván nézhető meg vasárnaptól a 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás. A hazai fotósok legnagyobb seregszemléje hat éve nem volt látható a megyében, most kollégánk, Török János hozta el a Szeged melletti kisvárosba a sándorfalvi önkormányzat támogatásával.

T. K.

A 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás egy hónapon keresztül Sándorfalván látható. Fotó: Török János

Fotó: Török János

A Magyar Sajtófotó Pályázat a hazai fotóriporter szakma leg­­nagyobb seregszemléje. A beérkező munkák legjobbjaiból minden évben rendeznek kiállítást a fővárosban, majd a tárlatot több vidéki helyszínen is bemutatják. Szegeden is évekig látható volt, 2015 óta azonban nem hozták el a városba.

Az idei, 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás azonban ismét elérhető közelségbe került, az elő­ző év legfontosabb eseményeit bemutató képanyagot ugyanis Sándorfalván lehet megtekin­teni. A tárlat Török János, la­punk többszörösen díjazott fo­­tóriporterének kezdeményezésére érkezett Csongrád-Csanád megyébe.

– A Délmagyarország fotóriporterei hagyományosan jól szerepelnek ezen a megmérettetésen. Schmidt Andrea és Gyenes Kálmán, lapunk egykori munkatársai ugyanúgy díjazottak voltak, mint a lapunkhoz egy időben bedolgozó Németh György, Karnok Csaba kollégánk pedig zsűritag volt – mesélte Török János, aki maga is sok díjat hozott már el az utóbbi években erről a seregszemléről. Hozzátette, a pályázat kiállítási anyaga nemcsak ezért hiányzott évek óta a városból, hanem azért is, mert itt sok fotográfushallgató tanul, akiknek szintén szakmai segítséget jelent a legjobbak munkáit látni és értékelni.

A 39. Magyar Sajtófotó Kiállítás egy hónapon keresztül Sándorfalván látható.
Fotó: Török János

A mintegy 250 fotót bemutató paravánokat a Kastélykertben állították fel, így azokat szabadtéren, a járványhelyzetben is biztonságosan lehet megtekinteni. Az ingyenes kiállítás vasárnap délután nyílik meg hivatalosan, az ünnepségen részt vesz Bánkuti András, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége fotóriporteri szakágának elnöke, Szigeti Tamás, a kiállítás kurátora és Gajdosné Pataki Zsuzsanna, Sándorfalva polgármestere.

A tárlat – amelyen Török János kollégánk két díjazott munkája is szerepel – egy hónapig lesz látható.

A mintegy 250 fotót bemutató paravánokat a Kastélykertben állították fel, így azokat a járványhelyzetben is biztonságosan lehet megtekinteni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában