Két alpolgármester

2 órája

A testület szerdán alakul újjá Makón

Szerdán alakul meg az új makói képviselő-testület. Nemcsak a testület személyi összetétele módosul: az eddigiekhez képest újdonságot jelent, hogy nem egy, hanem két alpolgármester lesz – várhatóan Czirbus Gábor és Tiszlavicz László.

Szabó Imre

Mint a választás után megírtuk, a Fidesz-KDNP jelöltjei most is megnyertek a 8 egyéni körzetből 7-et; ezek sorrendjében: Kovács Sándor, Vass Gábor, Kiss Ádám, Tóth Ferenc, Botlik Anita, Székely Ildikó és Czirbus Gábor. A 8-as ellenzéki maradt, Gáspár Sándor (Lokálpatrióták) ismét a makói testület tagja lesz. A polgármester Farkas Éva Erzsébet (Fidesz-KDNP) maradt.

testület, polgármester, leköszönt
Az új makói testület alakuló ülése a városházán lesz szerdán. Fotó: Szabó Imre

A testület búcsúzó tagjai

A régiből nem lesz tagja az új testületnek a polgármesteri többségből nem indult Hadik György, Mágori András és Varga Ferenc, illetve a listáról mandátumhoz jutott Csermák Szilvia, valamint az ellenzéki Zeitler Ádám (most a Lokálpatrióták színeiben indult). További változás, hogy a leköszönt testülethez képest nem két, hanem mind a három listás hely az ellenzéké: Modok Csaba (Mi Hazánk), Molnár László (Lokálpatrióták) és Mucsi Tamás (DK) kapott mandátumot. 

Egy helyett kettő lesz

Mivel a testületnek már nem tagja az alpolgármesteri tisztséget is betöltött Varga Ferenc, új alpolgármestert kell szerdán választani. Az előterjesztésből kitűnik, nem is egyet – hogy kettő lesz, az igazi újdonság. Egyiküket a testületből fogják megválasztani, másikukat kívülről. Hírek szerint az előbbi esélyese Czirbus Gábor, aki korábban már betöltötte a tisztséget, a másiké pedig Tiszlavicz László professzor, Makó díszpolgára, aki a Fidesz listájának második helyezettje volt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában