Szem-szájnak ingere

2 órája

Sajt- és gasztronómiai fesztivál Kisteleken

Huszonnegyedszer rendezik meg Kisteleken, ezúttal a Szent István téren a hungarikumok napját. A sajt- és gasztronómiai fesztivál programkínálata gazdag, minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelőt.

Imre Péter

A XXIV. Sajt- és gasztronómiai fesztivált, hungarikumok napját szombaton tartják Kisteleken, a Szent István téren. Gyermekprogramok, ételkóstolók, főzőversenyek, színpadi fellépők, térzene, gyerekdiszkó, este pedig a Sógorok található a rendezvény étlapján. 

sajt- és gasztronómiai fesztivál, Kistelek, hungarikum
Ínycsiklandó ételekkel, különleges kóstolókkal készülnek a kisteleki sajt- és gasztronómiai fesztiválra. archív fotó: Frank Yvette

A Kertész- és Kertbarát Kör zenekara 8 órától délig muzsikál a helyszínen, ezzel is megalapozva a jó hangulatot. Ebben az időszakban lesz 10 órától a süti szépségverseny díjazása, kezdődnek a Kipp-Kopp Biztos Kezdet Gyermekház kézműves foglalkozásai, nyit a rollerpálya a jégpályán, és indul a vizes játszóház a hátsó parkolóban a Vackor Környezet- és Természetvédő Egyesület jóvoltából. 10.15-kor kezdődik a Cseperedő Gyermek Egyesület meseelőadása, a Jancsi és Juliska, 10.30-tól a Hétszínvirág Tagóvoda Napsugár csoportjának előadása következik, majd 11.15-től a Pro-Art Elit Táncakadémia bemutatóját láthatják a kilátogató érdeklődők.

Déltől a jó ebédhez Mága Ernő és zenekara húzza, majd 13 órától – nótákkal kísérve – kezdődik a kisteleki birkapörkölt és tyúkhúsleves főző verseny. Utána, 13.30-tól egymást követik a fellépők a Szent István téren: Kisteleki Citerazenekar, Szélműves zenekar, a Bábabokra Néptáncegyüttes Iglice csoportja, Merényi Nicolette és Kiszely Zoltán operett műsora és az id. Vándor Rudolf Fúvószenekar. A gyerekdiszkó 18 órától 21-ig tart majd a régi OTP-épületben. A vacsora, melyen fellép a Sógorok formáció, 19 órakor „startol” a szokott helyen, a Szent László téri sportcsarnokban.

A nap folyamán lesz még különböző termékek bemutatója, veterán járművek kiállítása és az ízek utcáján nemzetek ételeinek kóstolása. Utóbbinál a magyaros gulyáslevestől a töltött káposztán, az erdélyi, a hindu és a svájci konyha finomságain át az olasz ételekig és a palacsintáig ível a kínálat. Jó étvágyat a fesztiválhoz! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában