Az illemhely miatt panaszkodnak

3 órája

Célkeresztben a Petőfi park illemhelye

Kovács Sándor önkormányzati képviselő legutóbbi lakossági fórumán célkeresztbe került a város legnagyobb közparkja, a Petőfi park. Az észrevételek többsége az illemhely miatt érkezett – a nyitvatartással, illetve a régi toi-toi vécékkel kapcsolatban.

Szabó Imre

A közkedvelt makói Petőfi parkban idén június óta működik a 4,1 milliós beruházással létesített illemhely. Mint megírtuk, az elegáns fakerítés mögött egy európai igényeknek megfelelő kiszolgálóegységet talál az ember. A tágas helyen lévő vécékagylót mozgáskorlátozottak is használhatják, a másik, kisebb helyiségben pedig négy piszoár található. Van hideg-meleg víz, a mosdókagylóknál kézszárító. A létesítmény fűthető is. Ingyenes, a kihelyezett tábla tanúsága szerint április 1-től szeptember 30-ig reggel 8-tól este 8-ig, az év többi részében reggel 8-tól délután 5-ig vehető igénybe. 

A makói Petőfi parkban működő illemhely.
A makói Petőfi parkban működő illemhely a maga nemében mutatós. Fotó: Szabó Imre

Az illemhely problémái

A panaszok szerint előfordult, hogy az érdeklődők ezen idő alatt is zárva találták. Kovács Sándortól megtudtuk, ezentúl külön takarító gondoskodik a tisztaságról, illetve az illemhely reggeli nyitásáról és esti zárásáról. Szükség esetére a továbbiakban is lesz kulcs a parkőröknél. Állandó nyitvatartás viszont továbbra sem lesz, mert egyszer már így is tönkretették a mosdókagylót. Az is kiderült: az eddig helyén hagyott régi toi-toi vécét elviszik mellőle, mert többször felborították, megrongálták. Eddig azért maradt ott, mert még az illemhely zárása után is világos volt és lehettek látogatók a parkban, akiknek szüksége van rá – most viszont már korán sötétedik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában