Új parkolók

2 órája

Megújul a Tömörkény utca Makón

Hamarosan befejeződik a makói Tömörkény utca felújítása. Többek között halszálkás elrendezésűvé alakították át a parkolót – így az eddiginél több, kilenc kocsi fér itt el.

Szabó Imre

A Tömörkény utcai beruházás közelgő befejezéséről, többek között az új, halszálkás parkolóról Czirbus Gábor alpolgármester, az érintett körzet önkormányzati képviselője számolt be legutóbbi lakossági fórumán. A munka indulásáról a nyáron adtunk hírt – azért, mert akkor átmenetileg a közlekedést is korlátozni kellett. A nagy forgalmú belvárosi utca jelenleg járható. A út bal oldalán lakótelepi házak állnak, főtér felőli oldalánál található a nagy posta és a kereskedelmi technikum, utóbbi mellett pedig a Hagymaház.

Halszálkás parkolókat alakítottak ki a makói Tömörkény utcában.
Halszálkás parkolókat alakítottak ki a makói Tömörkény utcában. Fotó: Szabó Imre

Halszálkás lett a parkoló

Ez lett a makói belváros egyik legélhetőbb utcája 

– mondta a beruházás eredményéről Czirbus. Elhangzott, a makói városközpontban egyre több az autó, ezért az önkormányzat igyekszik újabb és újabb parkolókat létesíteni, de úgy, hogy lehetőleg a zöldterület se csökkenjen. Ezért a Tömörkény utcát teljesen áttervezték: a parkolóhelyeket halszálkás elrendezésben festették fel, aminek köszönhetően lett kilenc új hely, térburkolatként pedig ismét gyeprácsot használtak, hogy kinőhessen köztük a fű. Néhány korhadt, balesetveszélyes fát ugyan ki kellett vágni, ezeket azonban az elkövetkező hetekben pótolják. 

Ezzel együtt a hulladékgyűjtő szigetek alját kibetonozták, új konténereket szereztek be és védőbokszokat telepítettek köréjük. Az alpolgármester a lakossági fórumon ennek kapcsán arról is beszélt: a belvárosban is komoly probléma az illegális hulladéklerakás. A megjelenteket arra biztatta, készítsenek fotót a szemetelőkről, hogy az önkormányzat eljárást tudjon indítani ellenük. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában