Teljes felújítás

3 órája

Megújul a pusztamérgesi óvoda

Nyolcvan millió forintból újul meg a Pusztamérgesi Hétszínvirág Óvoda épülete kívül-belül. Nagy erőkkel zajlik a munka az intézményben.

Arany T. János

Papp Sándor, Pusztamérges polgármestere legutóbbi találkozásunk alkalmával beszélt a faluban folyamatban lévő beruházásokról, felújításokról. Ezek között említette többek között a Pusztamérgesi Hétszínvirág Óvoda felújítását.

Pusztamérges, óvoda, felújítás
80 millió forintból újul meg a pusztamérgesi óvoda. Fotó: Karnok Csaba

Teljesen megújul a pusztamérgesi óvoda

– Ez egy 80 millió forintos beruházás, szintén pályázati forrásból valósul meg. Meg is kérdeztem az intézményvezetőt, a főigazgatót, hogy erről beszélhetek-e, azt mondta, nyugodtan – mondta a polgármester, majd átsétáltunk a hivatal mellett található épülethez és kívülről megtekintettük a munkálatokat. A felújítás miatt a Fő utca érintett szakaszát elkerítették. A polgármester azt mondta, gyakorlatilag az egész óvoda teljesen megújul. A kerítésen még dolgoznak, energetikailag is modernizálják az épületet, napelemeket helyeznek majd el a tetején. Bent felszedték a laminált parkettát, újra betonoztak alatta és az elektromos hálózatot is a kor igényeinek megfelelőre cserélték.

Pusztamérgesnek jelenleg 26 óvodása van, amivel elégedett a polgármester.

– Úgy gondolom, hogy a mostani viszonyokhoz képest ez nagyon jó eredmény, mert volt olyan időszak úgy 6-7 évvel ezelőtt, amikor olyan kevesen voltak, hogy a a képviselő-testületnek össze kellett vonni az addigi két csoportot. A mostani létszám teljesen rendben van – mondta a polgármester.

A története

Pusztamérgesen 1926-ban épült az általános iskola Felszabadulás utcai épülete. 1996 és 2003 között közös igazgatású közoktatási intézményként működött Pusztamérgesen az óvoda, az általános iskola és a középiskola. Egy ideig az önkormányzat is volt fenntartó, majd Ruzsával közösen társulásos formában működtették. 2011. szeptember elsejével létrejött egy új közös igazgatású, közoktatási intézmény a Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda Dóc székhellyel és további nyolc telephellyel, amelyből négy óvodai és öt általános iskolai feladatot lát el. Az intézmény alapítója a Szeged-Csanád Egyházmegye, fenntartói jogait a Szent Gellért Katolikus Iskolai Főhatóság gyakorolja.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában