Iskolalátogatás

2 órája

A szakképző iskolával ismerkedtek a nyolcadikosok – galériával

Ásotthalmi általános iskolások látogattak a mórahalmi szakképző iskolába az iparkamara által szervezett pályaorientációs napon. Van, akinek nem kell orientáció, tuti, hogy ide jön tanulni.

Arany T. János

Az ásotthalmi Kiss Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola hetedik és nyolcadik osztály látogatott kedden a Szegedi SZC Tóth János Mórahalmi Szakképző Iskola és Szilágyi Mihály Kollégiumba. A kirándulást a Csongrád-Csanádi Kereskedelmi és Iparkamara szervezte, a szervezet komoly pályaorientációs tevékenységet folytat.

iskola, látogatás, Ásotthalom, Tóth János szakképző
Ásotthalmi általános iskolások látogattak a mórahalmi szakképző iskolába, ahol közös játékba is bevették őket.
Fotó: Karnok Csaba

A diákok egy része járt a Vanilla étteremben, miközben a másik osztály az iskolát járta körbe és ismerkedett meg mind a négy ágazati képzéssel: a vendéglátással, a sporttal, oktatással és informatikával. A tankonyhán Pápai Péter szakács szakoktató szórakoztatta a nyolcadikosokat, remek showműsort varázsolt a végzős általános iskolásoknak, akik az egész délelőttöt itt töltötték. Így bőven volt idejük átsétálni a szakképző iskolához tartozó Szilágyi Mihály Kollégiumba is. Alaposan végig járták az épületet, benéztek a teakonyhába és a nővérszobába is, de egy lakószobát is megtekintettek.

Az ásotthalmi tanulók közül többen már a múlt heti nyílt napon is jártak a Tóth Jánosban, közülük az egyik fiú, Pikó Barnabás már eldöntötte, hogy itt folytatja a tanulmányait szeptembertől, szakácsnak készül. Azt mondta, amellett, hogy a mórahalmi iskola közel van ásotthalmi lakhelyéhez, szimpatikus számára a közösség és tetszik neki, hogy modern az intézmény, így nem volt nehéz számára meghozni a döntést.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában