Helyi közélet

2024.09.06. 06:24

Újabb madárgyűrűzés lesz a nagy érdeklődés miatt

Tábori Szilvia

A hódmezővásárhelyi Téglagyári tanösvénynél ismét bemutató madárgyűrűzést tart a Vásárhelyi Természetvédelmi Egyesület a nagy érdeklődésre tekintettel, ezúttal szeptember 7-én, szombaton. A program reggel 7-től várhatóan 10 óráig tart, a szervezők szerint érdemes minél hamarabb érkezni, mivel a kora reggeli ellenőrzésekben várható a legtöbb madár.

A területen nagyon élénk a madármozgás, ugyanis már javában tart az őszi madárvonulás. Most leginkább a különféle bokorposzáta-fajok, füzike-és légykapófajok dominálnak. A program helyszíne: Hódmezővásárhely, Téglagyári tanösvény, a kilátónál. A részvétel ingyenes, várnak minden érdeklődőt. 

A program erősen függ az aktuális időjárástól, viharos, szeles, esős időben a programot elhalaszthatják, erről a szervezet közösségi oldalán, illetve Molnár Ádám 30/530-9352-as telefonszámán érdemes előre tájékozódni.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában