Tanárok jelmezben

2 órája

Tökös nap Kacor királlyal

Régi hagyomány, hogy a Magyar Népmese Napja alkalmából a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusai adnak elő mesét a gyerekeknek, majd sült sütőtökkel látják őket vendégül.

Arany T. János

Izgatottan gyülekeztek pénteken ebéd után a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola diákjai az iskola Tökmagbirtokra keresztelt tankertjében. Náluk csak az intézmény pedagógusai voltak izgatottabbak, akik a hagyományos előadásra készültek. Az iskolában régi hagyomány, hogy a Magyar Népmese Napja alkalmából a tanárok adnak elő egy mesét, majd sült sütőtökkel látják vendégül a gyerekeket. 

tökös nap, Mórahalom, mese
A mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskolában hagyomány, hogy a Magyar Népmese Napja alkalmából a tanárok adnak elő mesét a gyerekeknek. Fotó: Arany T. János

Ez alkalommal a Kacor királyt tekinthették meg a gyerekek, akik számára nem is annyira a mese, mint inkább az állatjelmezbe öltözött tanárok jelentették a legnagyobb szórakozást. Jövő szerdán, október 2-án 15 és 17.30 között jótékony tökvásárra várják az érdeklődőket a Nyár utcai iskolakertben, aminek bevételéből az iskolakertet támogatják. 

tökös nap, Mórahalom, mese
Finom volt. A mese után sült sütőtökkel látták vendégül a mórahalmi Szent László Katolikus Általános Iskola pedagógusai a gyerekeket pénteken. Fotó: Arany T. János

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában