Jótékony kezdeményezés

3 órája

Verba Sáráért kerékpároznak

Egy beteg zákányszéki kislányt támogatnak idén a Rotary Hajtás elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrával. Szombaton Varba Sáárért lehet tekerni.

Arany T. János

A Rotary Club Mórahalom Egyesület a hagyományok és a Rotaryra jellemző elvek mentén szervezi meg az idei Rotary Hajtás elnevezésű kerékpáros teljesítménytúrát szeptember 28-án, szombaton. A sportolás, mozgás örömén túl az empátia, a tenni akarás, a segítségnyújtás motiválja a szervezőket és a résztvevőket. Az idei esemény kiemelt támogatottja a zákányszéki Verba Sára. 

teljesítménytúra, jótékony, kerékpáros
Jótékony célért lehet tekerni szombaton. Illusztráció: Gál Gábor/MW

A túra célja az izomtónus szabályozási zavarral küzdő kislány intenzív mozgásfejlesztése, annak érdekében, hogy egyszer önállóan járhasson.

Sári izomzata, törzse, erőnléte messze az átlag alatti. Betegsége veleszületett rendellenesség. Tartása ülő- és állóhelyzetben nem stabil. Rengeteget küzd azért, hogy járókerettel egyre nagyobb távolságokat legyen képes megtenni, vagy speciális tricikliével közlekedjen. 

A jótékonysági kerékpártúra több pontról indul, a rajtolás helyszínek: Ásotthalom, Bűbáj Élménybirtok 9 óra; Mórahalom, Ezer Év Parkja 9 óra; Zákányszék, Ugrálóvár liget – Autómosó 9 óra. Az útvonal során tizenkét pecsételő pontot alakítottak ki. Ha valaki hat állomáson megjelenik, és 15 óráig leadja a pecsételő lapot a végállomáson, részt vehet a zárórendezvényen, a mórahalmi Ezer Év Parkjában, ahol értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A nevezési díj felnőtteknek 5000, gyerekeknek, 18 év alattiaknak 2500 forint. A nevezési díj a részvétel lehetősége mellett a következő kedvezményeket biztosítja: a túra napján belépő a Bűbáj Élménybirtokra, a Dínóparkba, az Ezer Év Parkjába, pálinkakóstolás a Mórahalmi Homokháti Golf Clubban, sajtos-tejfölös lángos a Makra Lángostól, 1+1 fürdőbelépő a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőbe és a zákányszéki ugrálóvár használat gyerekeknek vattacukor-kóstolással.

Ha valaki a támogatott célt pénzzel kívánja segíteni, azt az  56900044-10427640 bankszámlára történő utalással teljesítheti. Az utalásnál jelölje meg, hogy a felajánlás Verba Sári támogatása számára érkezik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában