Drágulás

2 órája

A Fidesz-KDNP nem szavazta meg a magas térítési díjakat

Kovács Erika

Bálint Gabriella, a Fidesz-KDNP leköszönő önkormányzati képviselője a vásárhelyi Fidesz közösségi oldalán mondta el véleményét a keddi rendkívüli közgyűlésen hozott intézkedésekkel kapcsolatban, amelyek plusz terheket rónak a családosokra, az idősekre.

parkoló, díj, áremelés, hódmezővásárhely, parkolás
Fotó: Fidesz Hódmezővásárhely

– Márki-Zay Péter és a jelenlegi képviselő-testület MMM-es tagjai jelentős áremeléseket szavaztak meg a ciklus utolsó közgyűlésén. A nyugdíjas lakóparkban 17,6 százalékkal, a Kovács-Küry Időskorúak Otthonában 18,7 százalékkal növekednek a díjtételek. A parkolás díjai 28 százalékkal, a gyermekétkeztetés pedig 25 százalékkal drágul – emlékeztetett a képviselőnő. Hangsúlyozta, a Fidesz-KDNP képviselői nem szavazták meg a magas térítési díjakat.

– El kell gondolkozni azon, hogy ezek a 20-30 százalékos emelések milyen nehézségek elé állítják az időseket és a gyermekes családokat. Az idősotthon lakóinak havi 30 ezer forinttal kell többet fizetniük. A gyermekes családoknak is komoly nehézséget jelent a 25 százalékos étkezési díj emelés, főleg azért, mert az elmúlt 2 évben ez már a harmadik, vagyis közel 70 százalékkal emelték meg ezt a díjat – mondta Bálint Gabriella. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában