Újabb díjemelés

1 órája

Márki-Zay Péter közgyűlési többsége 100 százalékkal emelte meg a Csodaház díját

A hódmezővásárhelyi Csodaház díjai november 1-jétől 100 százalékkal drágulnak, napi 200 forintról 400-ra. Márki-Zay Péter szerint ez nem nagy emelés, a havi költség így is csak néhány csomag gyufa vagy cigi ára.

Kovács Erika

A hódmezővásárhelyi Csodaház Foglalkoztató Napközi halmozottan sérült gyermekek és felnőttek napközbeni ellátását biztosítja, 3-tól 45 éves korig. Számos terápiás foglalkozással fejlesztik a gondozottakat. Márki-Zay Péter polgármester úgy értékelte, a szolgáltatás megfizethetetlen. 

Csodaház, Márki-Zay Péter, Szeretem Vásárhely Egyesület
A Csodaház az Endrei Béla utca 2. szám alatt található. A halmozottan sérült gyermekek, felnőttek szüleinek, a Márki-Zay Péter vezette közgyűlés döntése alapján, novembertől napi 400 forint térítési díjat kell fizetniük. Fotó: Kovács Erika

Az étkezési díjak is emelkedtek

Legutóbb akkor írtunk a vásárhelyi Csodaházról, amikor év elején a Szeretem Vásárhelyt Egyesület a Kincses Vásárhely asztali naptárak eladásából befolyt összeget átadta a foglalkoztató alapítványának. A pénzből kutyás terápiát finanszíroztak.

Most, a keddi rendkívüli közgyűlésen is szóba került a sérült fiatalok, gyermekek nappali intézménye. Az ötéves ciklus utolsó ülésén arról határoztak a Márki-Zay Pétert támogató képviselők, hogy november 1-jétől duplájára, napi 200-ról 400 forintra emelkedik a Csodaház Foglalkoztató Napközi napi térítési díja.

Lajos Tibor szerint a szülők elfogadják az emelést

Lajos Tibor, a Hódmezővásárhelyi Kapcsolat Központ főigazgatója a közgyűlésen kijelentette, az egyeztetések alapján ezt az emelést teljes mértékben elfogadják a szülők.

– Semmi probléma nincs a díjemeléssel. Az ottani étkezési díjak pedig megfelelnek a törvényi előírásoknak – mondta.

Lőkösné Nagy Sarolta, a Mindenki Magyarországa Mozgalom képviselője azonban felszólalásában azt hangsúlyozta, a csodaházi díjtételemelés nagyon magas. Reményét fejezte ki, hogy senki nem marad azért ellátatlanul, mert nem tudja kifizetni a megemelt, dupla díjat.

Márki-Zay Péter úgy fogalmazott, a megemelt díj egy hónapban, 20 nappal számolva, mindössze 4000 forint.

Márki-Zay Péter: Hódmezővásárhely erőn felül támogatja a szolgáltatást

– Mutasson nekem képviselő-asszony még egy helyet, ahol havi négyezerért annyit törődnek valakivel, mint a Csodaházban! Amit ott csinálnak, az megfizethetetlen, és ez néhány doboz gyufa vagy cigaretta ára, de remélem, hogy akik oda hordják a gyereküket, nem dohányoznak – mondta Márki-Zay Péter.

Lajos Tibor megerősítette, a szülőknek nem nagy teher a havi 4000 forint. A napidíjat a gondozásmentes napokra nem kell kifizetni.

– Ez az összeg az országban egyedülálló, és a magas szintű szakmai munka is – fogalmazott a főigazgató is. Márki-Zay Péter még hozzátette, Hódmezővásárhely erőn felül támogatja ezt a szolgáltatást, a szülőknek csak kis mértékben, inkább csak jelképesen kell hozzájárulniuk a költségekhez. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában